Desi nu le gatesc prea des, imi plac foarte mult tartele fie ele sarate sau dulci.
Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler a fost pe gustul meu !!
Saptamana trecuta la finala Blog Chef am gustat o tarta cu praz si mi-a ramas in minte .Asa ca azi am facut-o in varianta mea, bineinteles ca i-am pus si carnita fiindca ai mei ar fi fost tare dezamagiti daca nu gaseau asa ceva prin ea . S-a dovedit a fi o combinatie buna si pe placul tuturor!!
Ingrediente
Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler
Blat
180 g faina
100 g unt
1 ou
o lingurita rasa de sare
2 linguri de apa
Umplutura
50 g unt
300 g praz curatat
150 g ciuperci
100 g sunculita taraneasca
2 oua
100 g emmentaler Delaco
3-4 linguri iaurt/smantana
pesmet
sare,
piper
1/2 legatura de marar
Pentru deasupra
50 gr emmentaler Delaco
Mod de preparare
Mai intai pregatim blatul tartei.Punem toate ingredientele de mai sus intr-un robot si mixam cam un minut
pana obtinem un aluat cu o consistenta omogena.
Daca nu aveti robot puneti intr-un castron untul rece taiat cubulete, adaugati oul
faina, sarea si apa tot rece si framantati repede cu degetele pana se incorporeaza toate ingredientele.
Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si tineti-l la frigider pana pregatiti umplutura .
Taiati prazul curatat in rondele mici , ciupercile le taiati si pe ele lame iar sunculita fasii cat mai subtiri.
Puneti untul in tigaie, adaugati fasiile de sunca si rumenitile usor.
Apoi puneti ciupercile peste sunculita si lasati pe foc pana si acestea se rumenesc usor si scade toata zeama.
La final adsaugati prazul si lasat la foc potrivit cam 2-3 min.
Amestecati foarte usor in cratita,ideea e ca rondelele de praz sa ramana cat mai intregi.
Cat compozitia se raceste intindeti aluatul intr-o foaie nu prea subtire si imbracati forma de tarta cu ea.
Intepati din loc in loc cu furculita si dati-o la cuptor pana se coace pe jumatate.
Scoatem forma din cuptor , presaram deasupra cu putin pesmet pentru a absoarbe o parte din lichide si a nu umezi blatul .
Puneti umplutura de praz, ciuperci si sunculita nu inainte de a asezona-o cu marar verde tocat, sare si piper dupa gust.
Peste umplutura turnati un amestec format din doua oua batute amestecate cu iaurt gras sau smantana, cascavalul ras, sare, piper .
Deasupra presarati din belsug cu emmantaler ras si introduceti forma la cuptor la foc potrivit cam 20-25 min …pana ce se rumeneste frumos deasupra .
Se serveste atat calda cat si rece cu un sos de iaurt si menta sau dupa gustul fiecaruia .
Comentarii recente
citrom02
16/01/2014 at 19:27Ce-mi plac mie retetele in care ingredientele apar si dispar de-a lungul retetei! La ingrediente nu spune nimic referitor la iaurt/smantana respectiv pesmet. Am avut acasa doar iaurt dulce, sincer nu stiu ce are sa-mi iasa!
LianaFilipas
16/01/2014 at 19:41citrom02, oricui se poate intampla sa mai greseasca ! Esti perfecta? Niciodata nu gresesti , nu uiti , nu omiti ? …. Hai sa fim seriosi !!!
citrom02
16/01/2014 at 20:18Imi cer scuze daca commentul meu a sunat rautacios. Poate poti modifica reteta sa nu mai pateasca si altii ca mine.O seara placuta!
LianaFilipas
16/01/2014 at 20:25Un pic cam rautacios comentul… dar nu ne suparam. Suntem oameni si este normal sa gresim…. Oricum multumim pentru atentionare , am modificat deja in reteta. O seara frumoasa sa ai !