Nimic mai simplu de pregatit decat acest fel, Telemea pane cu spanac. Poate fi un mic dejun copios, poate sa fie un pranz delicios, sau o cina satioasa.
Se pregateste rapid si sigur va fi pe placul vostru daca il veti incerca.
Alte retete cu branza gasit in sectiunea Retete Delaco.
Telemea pane cu spanac – Ingrediente
1 cutie cu Telemea de vaca in saramura – Delaco
2 oua
faina, pesmet
ulei pentru prajit
sare
baby spanac sau cartofi pentru garnitura
otet balsamic
Telemea pane cu spanac – Preparare
Foarte simpla aceasta reteta de realizat. Ce facem? Scoatem mai intai telemeaua de vaca din cutie si o lasam putin la scurs. O taiem in patru bucati, patru rondele sau chiar si in sase merge taiata. Noua ne plac feliile mai groase si cate o rondea de telemea este suficienta pentru o persoana.
Fiecare bucata de telemea se pune separat in punga si se pune la congelator pentru 2-3 ore. Eu le pregatesc de obicei inainte cu o seara si le las peste noapte in congelator.
A doua zi, sau dupa cele 2-3 ore de stat la rece, le scot, le despachetez din pungi. Intre timp bat cu putina sare ouale, pun pe farfurii faina si pesmet.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si in timp ce acesta se incalzeste dam fiecare bucata de branza telemea prin faina, ou, pesmet, ou, si iar pesmet.
Le punem in uleiul incins la prajit pana se rumenesc frumos la foc mediu ( nu mare, caci riscam sa ardem bunatate de branza ).
Se scot bucatile prajite pe servet de hartie sa se scurga surplusul de ulei.
Pe farfurii asezam cate o mana de baby spanac spalat si scurs si stropim cu otet balsamic dupa care peste asezam bucata de telemea pane.
Cine prefera cartofii langa telemeaua pane poate sa puna cartofi prajiti.
Invelisul crocant si miezul moale de branza telemea este o combinatie ce iti incanta papilele gustative si merita incercata reteta macar odata !
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Corina Bird
16/03/2019 at 01:09Trebuie neaparat pusa branza la congelator?
Liana Liana
21/03/2019 at 12:23Buna. Da mai ales daca folositi o branza mai moale.