Tocanita de oua cu carnati
Cea mai simpla tocanita preparata pana acum. In maxim 30 de minute Tocanita de oua cu carnati este gata sa fie pusa pe masa. Imi place sa o pregatesc caci se prepara usor si alaturi poti pune paste fierte sau garnitura de orez. La fel de bine aceasta tocanita se poate servi ca atare alaturi punand muraturi asortate sau in saramura sau diferite salate. Alte retete interesante cu mancaruri gasiti in sectiunea Retete Mancaruri
Sa vedem de ce avem nevoie pentru 2 persoane.
Ingrediente Tocanita de oua cu carnati
1 pachet carnati grosi in vid din gama Maestro-Caroli
1 ceapa rosie
1 ardei gras sau 2 ardei mai mici
200 g rosii cuburi( conserva) sau 2 rosii decojite si taiate cuburi
2 linguri ulei
4 oua
200 ml supa de carne ( sau apa)
ardei iute facultativ ( am folosit fulgi de ardei iute)
piper, sare, boia, maghiran
patrunjel verde taiat marunt
Preparare Tocanita de oua cu carnati
Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se curata si se indeparteaza cotorul cu seminte dupa care se taie marunt si acestia.
Rosiile daca sunt proaspete se oparesc in apa fierbinte dupa care se decojesc si sa taie cuburi.Eu am folosit rosii de la conserva caci nu am avut proaspete la indemana caci gustul lor lasa de dorit in aceasta perioada, nu sunt ca cele din gradina. Ouale se fierb tare dupa care se curata si se taie in patru.
Punem intr-o cratita sau tigaie uleiul la incins. Calim ceapa si ardeii taiati pana acestia se inmoaie. Adaugam carnatii taiati felii. Lasam ca acestia sa se prajeasca timp de 4-5 minute. Adaugam in acest moment rosiile taiate cuburi. Amestecam si condimentam cu sare, piper dupa gust si 1 lingurita mica de boia de ardei. Punem deasupra maghiranul si amestecam.
Stingem totul cu 200 ml supa de carne sau legume ( se poate si cu apa) si lasam sa fiarba pana se formeaza un sos mai gros.
In acest moment adaugam ouale taiate in patru. Le punem cu grija sa nu se desfaca si scuturam cu grija tigaia sa se amestece bucatile de ou cu sosul format. Se pune inapoi pe foc si lasam sa fiarba 1-2 minute.
Se presara cu patrunjel verde taiat marunt si facultati cu fulgi de ardei iute.
Dupa cum am mai spus se serveste cu diferite paste fierte sau orez. Se poate servi ca atare cu paine si cu o salata sau cu muraturi.
Pofta Buna !
in curand avem o surpriza pentru voi impreuna cu Caroli !!!