Azi va prezint o Tocanita mai aparte ce se gateste des la noi. Este vorba de Tocanita de Oua .
Este usor de preparat si la fel de satioasa tocmai buna pentru zilele reci de iarna cand nu mai stii ce sa gatesti. Poatei vreti sa incercati si alte preparate cu oua, Speram sa va placa aceasta reteta de Tocanita de porc si sa o incercati cat mai curand.
Ingrediente Tocanita de Oua :
4-5 oua
2 buc ceapa
2 gogosari
2 rosii mai mari decojite,
1 lingurita boia dulce
sare, piper dupa gust
1 pachet paste Cus-Cus
200 g carnati afumati
1 cutie cu fasole boabe (250-300 g)
1 lingurita maghiran (proaspat sau uscat )
4-5 linguri ulei
Preparare Tocanita de Oua :
Curatam ceapa si gogosarii dupa care ii taiem marunt. Ouale se fierb, se curata si le taiem felii. Rosiile le decojim si le feliem. Punem la incins uleiul si calim ceapa cu un praf de sare. Adaugam si gogosarii taiati marunt si continuam sa calim legumele. Adaugam carnatii feliati,si lasam sa se prajeasca putin dupa care punem lingurita cu boia, rosiile decojite si feliate lasand sa dea cateva clocote impreuna.
Punem deasupra apa cat sa acopere continutul din cratita condimentam cu sare, piper, lasand sa fiarba pana carnatii sunt fierti. Acum adaugam fasolea boabe si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna. La final adaugam ouale feliate,maghiranul si nu mai amestecam in cratita doar o scuturam ca feliile de oua sa ramana intregi. Lasam sa fiarba circa 1-2 minute cu restul compozitiei. Se serveste tocanita cu paste de preferat ar fi cu Cus-Cus.
Comentarii recente
Moisa Daniela
28/10/2013 at 13:54E ACUM PE FOC ABIA ASTEPT SA VAD REZULTATUL FINAL 😀
Camelia
22/04/2020 at 11:42Oua fierte, carnati, fasole…ce-o zice saracul ficat numai el stie!!!
Liana Liana
11/05/2020 at 12:11Ce o sa zica???? Va zice ca preparatul este bun! Odata la cateva luni nu va plange ficatelul! 🙂