Tocanita din Creste si Fudulii de Cocos
Mai zilele trecute m-am procopsit cu cinci cocosi uriasi ! Si cand zic uriasi nu glumesc, cel mai mic avea 3 kg iar cel mai mare batea la 4,5 kg… Ce mi-a trecut mie prin cap daca tot am avut cocoseii la indemana veti vedea in reteta… . Cum fuduliile de cocos, curcan sunt la preturi destul de piperate nu am ratat sa le recoltez si pe ele. Totusi cinci perechi de fudulii de cocos nu prea te saturi asa ca am trecut si la crestele lor, exact taman la ce are mai de pret un cocos am atentat si eu. Bietii cocosei… de ar fi stiut pe mana cui incap si unde vor ajunge „podoabele lor”… . Dar hai sa nu mai lungim povestea si sa vedem ce am gatit. Va recomandam sa rasfoiti si Retetele cu Carne de Pasare .
Ingrediente Tocanita din Creste si Fudulii de Cocos :
Creasta si fuduliile de la 5 cocosi
4 bucati ceapa de marime mijlocie
100 ml vin alb demisec
50 ml bulion
1 lingurita mica de boia dulce
1 foaie dafin
piper alb , sare
2 prafuri de coriandru macinat
4 catei usturoi
lamaie
50 ml ulei si 1 lingura de unt
Preparare Tocanita din Creste si Fudulii de Cocos:
Ceapa curatata si spalata o taiem solzisori. Punem la incins uleiul si untul. Calim ceapa pret de 1-2 minute la foc mic. Adaugam crestele de cocos, condimentam cu sare, piper alb , praful de coriandru si lingurita de boia.
Amestecam, adaugam imediat vinul si bulionul. Lasam sa se intrepatrunda aromele apoi adaugam apa cat sa acopere crestele, adaugam acum 1 foaie mica de dafin.
Lasam sa fiarba la foc mic acoperit pana crestele de cocos devin moi(furculita le patrunde usor,daca mai e nevoie adaugam apa). Cand crestele de cocos sunt fierte adaugam, fuduliile lasam sa fiarba in continuare pret de 10 minute, iar la final adaugam cateii de usturoi pisati si lasam sa mai dea un clocot. In final trebuie sa obtinem un sos mai consistent.
Servim cu garnitura de orez sau cartofi piure.
Sosul din farfurie il vom stropi cu putina zeama de lamaie .