Tochitura este un preparat pregatit cu precadere in regiunea Moldovei. Nu este o reteta unica asa ca ea se pregateste in mai multe feluri.
Poate fi o friptura dintr-un amestec de carnuri de porc si carnati sau tot un amestec de carnuri ce au fost prajite in prealabil peste care se toarna un sos de rosii si se fierbe pana ce bucatile de carne devin foarte fragede si sosul scade si devine un delicios sos aromatizat din belsug cu usturoi.
Ce se stie e ca ambele variante sunt delicioase si se mananca alaturi de mamaliguta calda, branza de burduf sau telemea si ou ochi.
Dupa parerea mea este un preparat ce se serveste in special in zilele de iarna fiindca este destul de consistent si bogat caloric.
Va las inca doua retete cu carne de por ce eu le pregatesc mai ales in anotimpul rece!!
Tochitura- reteta cu sos de rosii- Ingrediente
- pentru 2 portii
- 300 g pupla de porc
- 250 g piept de porc
- 150 g ficat de porc
- 100 g carnati de casa semiafumati
- 400 ml sos de rosii
- 1 lgt cimbru uscat
- 3-4 catei de usturoi
- sare si piper
- 1 lg untura
- 100 ml vin alb sau rosu
- mamaliguta calda
- 2 oua ochi
- 200 g branza de burduf
Cum pregatim tochitura cu sos de rosii
Pieptul si pulpa de porc se taie in bucati potrivite si se pune la prajit intr-o lingura de untura.
Cand carnea este rumenita pe toate partile se adauga carnatii taiati felii si bucatelele de ficat si se prajesc in continuare.
Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga sosul de rosii( eu am folosit rosii in suc propriu pe care le-am transformat in sos cu ajutorul pasatorului), cimbru si cam 100 ml vin alb sau rosu.
Se fierbe pana ce carnea este frageda si bine patrunsa iar sosul capata consistenta si nu e apos.
Se adauga usturoiul zdrobit si se mai lasa 1 min pe foc. Se mananca alaturi de mamaliguta calda, branza de burduf si ou ochi.
Este delicioasa, consistenta si musai sa nu va lipseasca vinul de pe masa.
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
alison
30/03/2009 at 22:25ce pofta imi face,arata asa de bine!va pup!
camelia
22/03/2010 at 14:59nu se pune ceapa??
vreau un raspuns rapid.
multumesc
Lory
22/03/2010 at 22:45Camelia eu nu am pus ceapa…ar aduce la gust cu tocanita si mie nu-mi place
Dana
26/04/2012 at 22:02Toata stima pentru dumneavoastra,Doamna!