Tortellini cu sos de rosii si risotto pane
Ce alegere ati face voi pentru un pranz cu prietenii ? Eu am ales sa pregatesc Tortellini cu sos de rosii si risotto pane, iar ca desert am ales sa servesc deliciosul compot de Fructe tropicale de la SunFood pe care inainte de servire l-am racit bine cateva ore la frigider. Dar sa vedem de ce avem nevoie pentru acest pranz.
Ingrediente Tortellini cu sos de rosii si risotto pane
1 pachet Tortellini cu prosciutto
Ingrediente Sos de Rosii pentru Tortellini cu sos de rosii si risotto pane
800 g (2 cutii) Rosii cuburi SunFood
1 ceapa rosie
4-6 catei de usturoi
oregano, busuioc( eu am folosit varianta proaspata dar se pot folosi si cele uscate in cazul in care nu aveti la indemana)
sare,piper
1 lingura zahar
2 linguri ulei de masline
Ingrediente Risotto
1 cana orez
1/4 cana vin alb sec sau demisec
4 cani supa de carne sau legume
1 ceapa
1 cutie porumb dulce boabe -SunFood
patrunjel verde taiat marunt
sare, piper
1/2 cana de parmezan razuit
50 g unt
2 linguri ulei
Alte ingrediente necesare
oua
faina
pesmet
ulei pentru prajit
sare
fulgi de ardei iuti
Preparare Tortellini cu sos de rosii si risotto pane
Tortellini se fierbe in apa cu sare timp de 7 minute dupa care se scurge si se tine la cald.
Preparare Sos de rosii
Ceapa si usturoiul curatat se taie cat mai fin. Se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa pana incepe sa se inmoaie dupa care adaugam si usturoiul taiat fin. Se calesc impreuna cateva secunde dupa care turnam peste rosiile cuburi. Condimentam cu sare, piper proaspat macinat, busuioc taiat marunt si oregano taiat si acesta marunt.
Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mediu pana sosul se ingroase. Se pune in blender sa obtinem un sos cat mai fin. Jumatate din cantitatea de sos se toarna peste tortellini fierti si se amesteca. Se presara cu busuioc taiat marunt.
La cealalta jumatate de sos de rosii ramas adaugam 1/4 de lingurita de fulgi de ardei iuti si lasam pentru a fi servit langa risotto pane.
Preparare Risotto pane
Uleiul cu untul se pune la incins peste care adaugam ceapa taiata marunt. Se caleste si adaugam orezul. Continuam sa calim timp de 3-4 minute orezul amestecand mereu dupa care turnam vinul. Lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul. Se adauga cate 1 polonic cu supa de carne sau legume ( supa se mentine calda) si se fierbe pana se absoarbe. Adaugam iarasi supa si continuam procedura pana toata supa se absoarbe si orezul este fiert. Adaugam boabele de porumb, parmezanul razuit, patrunjelul verde taiat marunt si condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa raceasca.
Cand risotto este rece rupem din compozitie cu lingurita si formam bile. Fiecare bila de risotto se da prin faina, ou batut condimentat cu putina sare apoi se da prin pesmet.
Intr-o tigaie se incinge ulei si prajim bilutele de risotto pana devin aurii.
Acestea se servesc cu sosul de rosii in care am adaugat fulgi de ardei iuti.
Desertul dupa cum am spus mai sus a fost compot de Fructe Tropicale racit bine inainte de servire.
Pofta Buna !
Nota : Prepararea acestui meniu mi-a luat exact 1 ora, deci puteti sa va pregatiti si pentru prietenii care se anunta inopinat cu conditia sa aveti toate ingredientele necesare la indemana.