Multi dintre noi asociem vinetele cu salata de vinete si zacusca, insa din vinete se pot pregati multe retete delicioase printre care si aceasta reteta de vinete evantai la cuptor cu mozzarella.
Este o reteta de vara, gustoasa si satioasa ce are in compozitie pe langa vinete si mozzarella fresca, fasii fine de muschiulet crud uscat si rosii colorate.
Mai jos gasiti doua retete delicioase in care am folosit vinete.
Vinete evantai la cuptor cu mozzarella- Ingrediente
- o vanata potrivita
- 125 g mozzarella fresca- Delaco
- 2 rosii colorate
- 50 g muschiulet crud uscat
- un catel de usturoi
- ulei de masline
- sare si piper
- busuioc proaspat
Cum pregatim vinetele evantai cu mozzarella
Vanata se taie in felii pe lung fara a le desprinde de codita. Se presara cu sare si se lasa cam 10 min. cat sa lase zeama.
Se sterge cu un prosop de hartie si se aseaza intre felii, feliile de mozzarella, rosii, frunze de busuioc si felii de muschiulet. Se pun si felii subtiri de usturoi, se presara cu sare, piper si oregano uscat , apoi se stropeste cu ulei de masline.
Vinetele evantai se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 50 min.
Timpul de coacere poate fi mai mare sau mai mic…in functie si de marimea vinetei.
Se scoate din cuptor si se serveste calda, presarata cu busuioc proaspat sau insotita de un sos de iaurt cu usturoi si menta.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!