Melcisori cu branza si cascaval
Imi place foarte mult sa pregatesc tot felul de produse de panificatie si patiserie acasa. Nu zic ca daca avem pofta nu cumparam si din comert, dar se intampla mai rar.
De data aceasta am pregatit Melcisori cu branza si cascaval mai exact cu Branza Pufoasa si Cascaval Sofia de la prietenii nostri Delaco. Au iesit niste Melcisori pe cinste, pufosi, usor crocanti cu umplutura delicioasa. Aluatul folosit este cel de Pizza dospit la rece.
Ingrediente aluat Melcisori cu branza si cascaval :
400 g faina
10 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
200 ml apa calduta
75 ml ulei
Ingrediente umplutura Melcisori cu branza si cascaval :
2 cutii cu Branza Pufoasa (280 g)
300 g Cascaval Sofia razuit
ardei gras rosu taiat cubulete
sunca sau pastrama taiata cubulet
Preparare Aluat:
Drojdia impreuna cu sarea si zaharul o vom dizolva in 50 ml apa caduta. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem o adancitura in care turnam drojdia dizolvata. Incepem sa amestecam si adaugam usor restul de apa calduta.
Framantam pana la omogenizare dupa care adaugam uleiul.
Framantam pana uleiul se incorporeaza.
Aluatul rezultat se pune in punga si se da la rece pentru cel putin 30 de minute.
Preparare Melcisori cu branza si cascaval :
Intindem aluatul de pizza la o grosime de 0.5 cm, si se unge cu Branza Pufoasa, deasupra presaram ardeiul gras taiat cubulete, sunca sau pastrama taiata si ea cubulete, cascavalul razuit pe razatoarea mare si incepem sa rulam strans aluatul.
Dupa ce am rulat taiem felii din rulou de 1 cm pe care ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Punem la copt melcisorii in cuptorul preincalzit pena devin aurii.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Gabriela
02/11/2015 at 10:48Buna ziua, melcisorii nu se ung la sfarsit cu ou? Multumesc!
Loredana
03/11/2015 at 16:40Astia nu sunt unsi.Dar o poti face daca vrei
codruta
20/01/2016 at 12:49E neaparata crema de branza? O pot inlocui cu ketcup? Multumesc anticipat!
Loredana
04/02/2016 at 20:54Daca vrei sa scoti branza nu e nici o problema , cred ca merge inlocuita cu un sos de rosii, daca asa doresti!!