Ingrediente:
un pachet foi placinta
3 oua
250 gr zahar
250 gr iaurt
250 ml margarina lichida
1 pachet praf de copt
1 pachet zahar vanilat
400-500 gr visine(proaspete sau congelate)
Pentru sirop:
1 cani zahar
2 cani apa
fasii de coaja de lamaie
Mod de preparare:
Asezati jumatate din foile de placinta pe rand si ungeti-le pe fiecare cu amestecul pregatit din margarina lichida, oua, zahar,iaurt,praf de copt si vanilie.Puneti visinele curatate de samburi dupa care continuati cu celelalte foi procedand exact la fel.
Taiati baclavaua in forma de romburi si coaceti-o in cuptor,la temperatura de 200 grade timp de 25-30 minute.
Dupa ce se raceste insiropati-o cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar si fasii de lamaie.
Siropul puteti sa-l faceti dupa gustul vostru.
Reteta luata de la foile de placinta
Comentarii recente
geta
06/07/2010 at 21:23asa n-am mai facut…ma gandesc ca e tare buna!
Carmen
06/07/2010 at 23:01ce idee excelenta! Mai am niste foi de cand am facut baclava, acum stiu ce sa fac cu ele 🙂
alison
06/07/2010 at 23:07geniala idee!
Gabi
07/07/2010 at 14:44aaaaaam picat pe spate de pofta. trimiti si la bucuresti o bucatica, te rog, pana incerc si eu asa ceva?? …
Sara & Miki
07/07/2010 at 20:25foarte interesanta… trebuie incercata…
Petite Foury
08/07/2010 at 15:00Deja ii simt gustul….mmm…O feliuta si pentru mine, se poate :-)))?
jose manuel
09/07/2010 at 00:52Acabo de descubrir tu blog y me gustan muchas de tus recetas. Espero poder seguirte a partir de ahora. saludos
Burlacul
11/07/2010 at 02:22Adauga blogul tau in directorul http://www.upssonline.blogspot.com
Multumesc!
Irina
11/07/2010 at 22:54Ooooh, cred ca e excelenta! N-am vazut niciodata baclava cu visine, cred ca are un gust nemaipomenit!
Lory
12/07/2010 at 22:51Fetelor ma bucur ca va place „baclavaua ‘mea …reteta am luat-o de pe eticheta foilor de placinta .
E foarte buna,de preferat sa se serveasca cam dupa c vreo 12ore dupa ce am insiropat-o.
Va pup pe toate cu mare drag
Lory
Lory
12/07/2010 at 22:52jose manuel ma bucur ca ai descoperit blogul nostru si ca e pe placul tau
Multumim
Lory si Leila
nadina73
03/02/2012 at 23:16Daca ma enervez tare de tot ,maine o pun in practica.Super bine arata,de gust nici ca mai zic.
daniel
18/02/2012 at 11:36Este super buna , dar incercati ca la orice baclava sa folositi nuci macinate si scortisoara in amestec cu visine , unt in loc de margarina , la sirop in loc de doua cani de zahar folositi numai una , in rest puteti folosi un borcan de miere de albine , se va simti aroma salcamului ! Pe langa coaja de lamaie , sucul de lamaie in zeama este binevenit , este cam scumpa reteta , dar pentru cine se respecta ……scuze pentru sfaturi ! Alaturi vara merge inghetata de ciocolata !
Lory
23/02/2012 at 14:24Daniel multumim pentru idei si precizari :*
Anonymous
28/06/2012 at 21:27e super…o fac sambata asta……sper sa le placa la musafirii mei….
Gabi
20/11/2017 at 20:30Am făcut reteta si cu visine dar si cu capsuni mai scrisori.. ..ambele sunt delicioase….