Am luat pauza de la dulciuri, cel putin pana de sarbatori fiindca atunci stiu sigur nu ma pot abtine. Si daca tot nu mai fac praituri am zis ca niste biscuiti cu chimen si cascaval sunt bineveniti. Sunt gustosi, usor sarati numai buni de rontait cat vezi un film la tv.
Provocarea venita din partea Delaco de a pregati o reteta cu cascaval Sofia s-a potrivit manusa.
Am tot cautat o reteta de biscuiti sarati si am gasit la Laura acesti biscuiti cu bere si cascaval .
Am adaptat-o la ingredientele ce le aveam in casa, am inlocuit berea cu o bautura nealcoolica cu ghimbir si lemn dulce, in rest am pastrat ingredientele de baza. Am obtinut acesti biscuiti gustosi ce se aseamana cu biscuiti crackers.
Cu siguranta ii voi pregati si pentru Craciun!!
Biscuiti cu chimen si cascaval- Ingrediente
200 g cascaval Sofia-Delaco
300 g faina
50 unt
un praf de piper
160 ml bautura nealcoolica cu ghimbir si lemn dulce sau bere neagra/blonda
o lingurita ierburi italiene(oregano, rozmarin, busuioc…)
sare
chimen
un galbenus pentru uns
Biscuiti cu chimen si cascaval- Mod de preparare
Untul rece si faina se amesteca cu degetele pana ce devine nisipos.
Cascavalul ras se pune intr-un robot de bucatarie impreuna cu faina amestecata cu untul, sare, piper si ierburile italiene. Se mixeaza pret de un minut pana ce ingredientele se incorporeaza. Se adauga bautura putin cate putin si se mixeaza pana ce aluatul devine omogen si nelipicios.
Aluatul de biscuiti cu chimen si cascaval se aduna intr-o bila, se inveleste in folie de plastic si se lasa la frigider cel putin o ora.
Se imparte aluatul in doua si se intinde in foaie de 5 mm, direct pe hartia de copt pudrata cu putina faina.
Se inteapa cu o furculita si se taie in forme triunghiulare cu o rola de taiat pizza.
Se ung cu galbenus batut cu o lingura de lapte si putina sare. Se presara deasupra cu chimen si putina sare grunoasa.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C si se coc pentru 20 min sau pana devin rumeni.Dupa ce se racesc biscuiti cu chimen si cascaval sunt usor crocanti si foarte gustosi.
Se pot manca ca atare sau pot fi asociati cu branzeturi.
Pofta buna!!