Ingrediente aluat Biscuti fragezi colorati:
500 g faina,
150 untura(sau 250 margarina),
1/2 lingurita sare,
75 g nuca macinata,
1 praf de copt,
200 ml lapte,
300 g zahar,
coaja rasa de la 1 lamaie,
1 lingura cacao,
coloranti alimentari,
Preparare Biscuti fragezi colorati:
Intr-un vas punem faina, untura, zaharul, sarea , praful de copt, coaja de lamaie rasa, nuca macinata si amestecam adaugand treptat laptele pana obtinem un aluat elastic si omogen.Lasam aluatul pentru 1 ora la rece la odihna, impachetata in folie alimentara. O scoatem si o impartim in 4 bucati egale. La 1 bucata de aluat adaugam 1 lingura cacao cu care o framantam bine pentru ca aceasta sa se incorporeze. La celelate parti de aluat adaugam dupa preferinte coloranti alimentari(sau naturali , din care aveti la indemana…). Fiecare parte de aluat colorat se impart din nou in 2 bucati egale . Astfel obtinem 8 bucati de aluat colorat , cate 2 din fiecare culoare.
Intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi cu latimea de 18 cm si lungime de 26 cm si suprapunem alternativ cate 4 foi colorate in ce ordine doriti voi(la fel procedam si cu restul de foi intinse ).
Rulam aluaturile suprapuse pe partea mai lunga strans si le dam la rece pentru 1 ora.
Rulourile le taiem in felii de circa 1/2 cm ,le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit.
Comentarii recente
Beth
22/03/2012 at 15:40Ces biscuits remplie de belles couleurs doivent être un vrai délicie, très bonne eniciative!
yaya6
22/03/2012 at 16:21imi place ca sant asa colorati,piticuk meu cred ca ar fi incantat,ce-ar fi sa-l provoc la o tura de biscuiti sa-i facem impreuna,caci daca zic teo facem ceva dulce impreuna?? el isi si pregateste scaunul langa masa mea de lucru,o zi buna
Roxana
22/03/2012 at 16:46Arata bine… parca-s veniti direct din Mexic. 🙂
Nu am folosit coloranti alimentari pana acum… O sa incerc.
Haplea
22/03/2012 at 23:09Wow cat de bine arata!!!
Leila
25/03/2012 at 10:36Sunt oachesi asa colorati …. :))) Mititeii sigur ar fi incantati sa ajute la preparare si degustare :)))
Anonymous
11/04/2012 at 17:34cat timp trb lasati la cuptor?….