ingrediente
branza de vaci un kg
telemea de vaci 0,5 kg
foi de placinta un pachet
zahar 300 gr (sau dupa gust)
smantana 500gr
oua 8 buc
zahar vanilat
razatura de lamaie
apa minerala 100 ml
ulei
Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta stropite si ele cu putin ulei.
Peste ele turnam o parte din umplutura preparata astfel:
Branza de vaci se amesteca foarte bine cu telemeaua rasa,6 oua, 200 gr zahar(sau dupa gust),zaharul vanilat,razatura de lamaie si cam 300 gr de smantana .Consistenta umpluturii trebuie sa fie cat mai fluida.
Continuam cu inca un rand de foi …si tot asa astfel in cat ultimul strat sa fie de foi.
Peste placinta cruda pe care am taiat-o in patrate potrivite turnam un sodou format din 200 gr smantana,doua oua, zahar dupa gust si cam 100 ml apa minerala
Se tine la cuptor cam 45 min la un foc potrivit
Va garantez ca este delicioasa
Pofta buna!!