Burek cu branza
Ingrediente
un pachet foi de placinta (400 gr)
Umplutura de branza
1,3 kg branza de vaci,
300 gr zahar,
500 gr smantana,
6 oua,
200 gr unt sau margarina,
2 plicuri zahar vanilat,
razatura de lamaie.,
Sodou
200 gr smantana,
2 oua,
100 ml apa minerala ,
1 plic zahar vanilat,
Burek cu branza
Mod de preparare
1. Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt dupa care asezam trei foi de placinta stropite intre ele cu unt topit .
2. Peste ele turnam o parte din umplutura preparata astfel:
Branza de vaci se amesteca foarte bine cu 6 oua, 300 gr zahar,zaharul vanilat,razatura de lamaie si 500 gr de smantana .
Continuam cu inca un rand de foi stropite intre ele cu unt topit …si tot asa astfel incat ultimul strat sa fie de foi.
3. Peste placinta cruda pe care am taiat-o in patrate potrivite turnam un sodou format din 200 gr smantana,doua oua, zahar dupa gust si cam 100 ml apa minerala si zahar vanilat.
Se tine la cuptor cam 45 min la un foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.
Comentarii recente
alinutzika
08/01/2012 at 15:22arata foarte foarte apetisant!
ady
13/02/2012 at 18:42de cate ori am facut placinta, a cam explodat.eu nu am taiat placinta.dar cum se taie a.i. sa nu se destrame…