Ingrediente -Carnaciori de pui in crusta de aluat
Aluat
500 gr faina
250 gr lapte
1 ou
25 gr drojdie
1 lgt zahar
1/2 lgt sare
50 ml ulei
un ou pentru uns
mac
500 gr carnaciori de pui
Mod de preparare
Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin lapte caldut si amestecam cu putina faina formand astfel maiaua pe care o lasam la crescut. Dupa ce a crescut, adaugam restul de faina amestecat cu sarea si oul batut. Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin. Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Se intinde in foaie subtire de 1/2 cm, se taie fasii late de 2 cm si lungi de 30 cm cu ajutorul unei rosete pentru saratele .Se ruleaza fiecare fasie de alutat pe carnaciori dupa care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.Se ung cu ou batut se presara mac sau susan (dupa preferinta), se lasa la crescut cam 10 min dupa care se coc la foc potrivit pana se rumenesc.
Se servesc cu sos picant sau mustar.
Comentarii recente
Anunturi Sibiu SHOP
03/05/2011 at 11:27Uf , ce pofta la birou ati facut …
Anonymous
29/07/2011 at 21:45Bestiala reteta..o fac la saptamana…succes in continuare!
Mihaela Grigore
05/06/2013 at 16:39carnaciorii se pun cruzi?
LoredanaCarp
06/06/2013 at 13:12Folosesti carnati preferi usor afumati .Se gatesc foarte bine .