Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cascaval in Aluat de Covrigi

cascaval in aluat de covrigi
Cascaval in aluat de covrigi, reteta de patiserie. Cum se fac covrigii umpluti cu cascaval. Reteta de patiserie. Reteta  aluat dospit pentru covrigi. 
Nu am pregatit pana acum covrigi in casa, dar trebuie sa recunosc ca nu le rezist niciodata. Asa ca de cate ori am ocazia ii savurezi cu mare placere.
Acu ceva timp am vazut pe net aceasta reteta  si mi-a ramas gandul la ea.
Astazi am testat-o, folosind in loc de mozzarella, cascaval Sofia de la Delaco.
Mi-a placut mult cum au iesit, crusta crocanta ca de covrig cu interior cremos de cascaval topit.
Merg savurate cu prietenii langa un pahar de bere rece!!

Cascaval in aluat de covrigi-Ingrediente

Aluat
500 g faina alba
50 g unt
3 lingurite zahar brun
25 g drojdie proaspata
350 ml apa calda
o lingurita rasa cu sare
200 g cascaval Sofia- Delaco
2 crengute rozmarin
sare
o lingura cu bicarbonat de sodiu
un galbenus de ou pentru uns
cascaval in aluat de covrigi

Cascaval in aluat de covrigi-Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul, 200 ml apa calda si se lasa la dospit cam 10 min.
Se rastoarna peste faina in care am incorporat untul, sarea si se incepe framantarea adaugand treptat si restul de apa calda pana obtinem un aluat omogen si elastic.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

ingrediente-cascaval-in-aluat-de-covrigi
Se rastoarna pe o planseta apoi se formeaza fitile lungi care se impart in mici bucatele de marimea unei nuci.
Punem intr-o oala cam 1,5l apa, adaugam sare dupa gust si o lingura cu bicarbonat de sodiu.
Cand apa da in clocot adaugam o parte din bucatile de aluat si le tinem cam 1 min.
Le scoatem cu o paleta intr-un vas.

cascaval in aluat de covrigi
Cat sunt calde punem cate un cubulet de cascaval si modelam aluatul in jurul lui formand mici bucatele umplute.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu galbenus de ou si le presaram deasupra cu sare amestecata cu rozmarin proaspat tocat.
Se introduce tava in cuptorul preaacalzit si se coc pana se rumenesc frumos.
Se servesc atat calde cat si reci neaparat langa o bere rece 🙂

cascaval in aluat de covrigi

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram