Acum cateva zile am primit produse de la Sano Vita, produse pe care le apreciez si imi sunt nelipsite din casa.
Pe langa ele am primit si un mixer de la Philip, un ajutor de nadejde in bucatarie… asa ca astazi l-am pus la treaba.
Am pregatit un delicios chec cu pudra de roscove si merisoare, numai bun de savurat la micul dejun langa o cana de lapte, ceai sau cafea. Este un chec dens, usor umed cu un gust deosebit dat de pudra de roscove. Recomand sa il incercati, cu siguranta o sa va fie pe plac!!
Daca va plac produsele Sano Vita, va anunt ca in curand vom avea concurs pe pagina de Fb(aici) cu un premiu generos!
Fiti cu ochii pe noi !!
Chec cu pudra de roscove si merisoare – Ingrediente
125 g unt moale
150 g faina
40 g karob- pudra de roscove- Sano Vita
200 g zahar brut din trestie de zahar – Sano Vita
2 oua
125 g mascarpone
un praf de copt
o lingurita esenta de cafea
Glazura
125g mascarpone
100 g zahar pudra
50 g merisoare confiate
fistic maruntit
unt+ faina pentru tapetat forma
Chec cu pudra de roscove si merisoare – Mod de preparare
Untul moale se mixeaza cu zaharul brut apoi se pun ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare in parte.
Se adauga si mascarponele, esenta de cafea si se mai mixeaza 1-2 min.
Faina se cerne impreuna cu pudra de roscove si praful de copt si se adauga in compozite. Se incorporeaza cu o spatula sau cu mixerul.
Se pune compozitia intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina.Se poate tapeta forma si cu hartie de copt, in acest caz nu mai e nevoie sa fie unsa cu unt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade C timp de 50 min. Se scoate din cuptor si se lasa 10 min sa se racoreasca, apoi se scoate din forma.
Crema de branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o crema omogena, se intinde deasupra dupa ce checul s-a racit, apoi se presara cu merisoare confiate si fistic maruntit.
Pofta buna!!
Comentarii recente
olivia
06/11/2018 at 14:46V-as intreba:cu ce as putea inlocui esenta de cafea?
Loredana
06/11/2018 at 15:53Olivia poti pune esenta de rom sau vanilie.
olivia
08/11/2018 at 14:48Multumesc,sarbatori fericite.