Daca ne urmariti stiti ca luna trecuta am avut un concurs pe blog organizat cu Solaris .
De la ei am primit mai multe produse naturale (fiindca cu asta se ocupa) , printre care si un amestec de seminte, ulei de masline , sare de himalaya etc.
Fiindca aveam de mult in gand sa fac chifle cu faina de ovaz si seminte ,ingredientele au picat foarte bine …asa ca m-am apucat de treaba si iata ce a iesit….
130 gr faina de ovaz
100 gr tarate de ovaz
350 gr faina alba de grau
50 gr amestec de seminte
30 gr drojdie
1/2 lingurita de sare de himalaya
400-450 ml apa calduta
2-3 lg ulei de masline
1 lingurita de miere
Mod de preparare
Intr-un castron mai mare punem taratea, faina de ovaz, faina alba, semintele si sarea.
Separat dizolvam drojdia cu mierea de albine si putina apa calduta.
Rasturnam peste amestecul de faina si incepem sa framantam adaugand treptat apa calda pana obtinem un aluat cu o consistenta elastica.
Framantam bine adaugand si 2-3 linguri cu ulei de masline.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit in loc caldut.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in bucati egale, le rotunjim si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa sa mai dospeasca pret de 10-15 min dupa care le ungem cu putin ulei si presaram deasupre amestec de seminte.
Se introduc in cuptorul preincalzit la foc potrivit(eu am tinut la treaptaII) pret de 20-25 min…asta in functie si de cuptorul vostru.
Se lasa sa se raceasca si se servesc la micul dejun sau pot insoti un fel de mancare.
Textura lor este mai densa iar gustul difera de chiflele obisnuite.
Dar sunt cu mult mai sanatoase decat ce gasim similar in comert .