Cocorada cu oua este una din preferatele noastre si am invatat sa o prepar de la soacra mea.
De cate ori mergem la ea in vacanta sau de Pasti nu exista sa nu ne pregateasca Cocorada cu oua, cocorada cu varza, sau cocorada cu branza. Dintre toate variantele enumerate numarul unu este aceasta Cocorada cu oua. Pacat ca nu am cuptor sa il pot coace si eu la fel ca soacra mea, dar nu voi inceta sa sper ca odata si odata tot voi avea unul. Poate o sa spuneti ca este o reteta banala, asa am spus si eu si am neglijat din acest motiv sa il si postez pe blog dar apoi trecand print-un eveniment neplacut mie m-am hotarat sa il prepar si sa il postez caci va ramane scris pentru cei dragi mie si poate o veti incerca si voi. O reteta simpla pregatita cu drag in multe case de la tara de femei simple… . vezi si reteta Cocorada cu varza, Cocorada cu prune
Ingrediente Cocorada cu oua :
300-350 g faina
10 g drojdie proaspata
¼ lingurita sare
2 linguri ulei
apa calduta
15 oua
200 g slanina afumata
tava folosita la ingredientele date este de 40×30 cm
Preparare Cocorada cu oua :
Dizolvam drojdia in putina apa calduta in care punem si sarea. Se adauga drojdia astfel diluata la faina si incepem sa framantam. Adaugam apa calduta cat sa obtinem un aluat nici prea tare dar nici prea moale. Framantam pana se leaga aluatul si adaugam si 2 linguri cu ulei (este suficient circa 2-3 minute dupa adaugarea uleiului) presaram deasupra cu faina si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
In acest timp taiem circa 200 g slanina afumata bastonase. Intr-un vas spargem 15 oua si adaugam la ele slanina taiata. Condimentam cu sare si piper(sare nu prea multa caci si slanina este sarata).
Aluatul dospit il intindem in tava(eu am intins aluatul in tava tapetata cu hartie de copt) turnam deasupra compozitia de oua si slanina apoi o punem la cuptorul preincalzit la copt.
Cand este frumos rumenita deasupra scoatem cocorada cu ou din cuptor lasam putin sa se racoreasca apoi se poate servi.