Coltunasi cu branza telemea
Coltunasi cu branza telemea- desertul copilariei mele.
Coltunasii se pregatesc aici, in zona Moldovei si pot fi facuti cu telemea, branza dulce de vaci, branza de burduf.
Este o reteta extrem de simpla si la indemana oricui si daca nu i-ati facut pana acum, va recomand sa ii incercati.
Din cantitatile date de mine ies in jur de 25 buc.
Coltunasi cu branza telemea-Ingrediente
Aluat
300 g faina alba
130 ml apa calduta
1 ou
un praf de sare
3 linguri de ulei
Umplutura
350 g telemea de vaca Delaco
3-4 lg zahar
1 ou
Coltunasi cu branza telemea-Mod de preparare
Peste faina amestecata cu un praf de sare, adaugam oul batut, uleiul si apa calduta putin cate putin timp in care framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios.Se acopera vasul cu un prosop si se lasa sa se odihneasca.
Umplutura
Branza telemea se rade sau se marunteste cu furculita, se adauga oul, zaharul, coaja de lamaie si se omogenizeaza.
Intindem aluatul in foaie subtire din care decupam cercuri cu ajutorul formei speciale sau cu un pahar mai mare.
Se aseaza pe fiecare cerc cate o lingura de umplutura, apoi se formeaza coltunasii cu forma sau pur si simplu sigilam marginile cu ajutorul unei furculite.
Punem apa la fiert intr-o oala incapatoare, adaugam sare si cand da in clocot punem coltunasii.
[amd-yrecipe-recipe:21]
Fierbem la foc potrivit timp de 10-12 min.
Se mananca calzi stropiti cu unt, smantana sau zahar.