Ingrediente ptr aluatul alb:
200 g cartofi fierti si pasati
400 g faina
100 ml apa
1 lingurita mica sare
1 lingurita mica zahar
25 g drojdie proaspata
100 g untura
Ingrediente ptr. aluatul rosu:
1 bucata ceapa mai mare
1 lingura mare boia dulce
150 g cartofi fierti si pasati
400 g faina
100 ml apa
1 lingurita mica sare
1 lingurita mica zahar
25 g drojdie proaspata
100 g untura
1 lingurita chimen macinat(e optional)
Preparare:
Pentru aluatul rosu curatam ceapa , o taiem marunt dupa care o calim in 100 gr untura incinsa.O luam deoparte si adaugam 1 lingura de boia dulce (sa fie mai interesant gustul eu am pus boia iute),si 1 lingurita de chimen macinat.
In vase separate punem faina , untura (la aluatul alb) si cartofii pasati, la aluatul rosu punem doar faina si cartofii . Drojdia o dizolvam in apa calduta la care adaugam sare, zahar si lasam sa creasca putin dupa care o turnam la compozitia de faina. La aluatul rosu adaugam si ceapa calita. Cele doua aluaturi se framanta fiecare separat pana acestea se desprind de marginea vasului. Acoperim vasele cu un prosop si le lasam pentru o ora la dospit.
Dupa ce aluatul e dospit le punem pe masa ,formam doua rulouri care se impart in 20 bucati egale fiecare . Intindem biluta rosie , peste ea suprapunem biluta alba intinsa ,carnaciorii de bere si rulam strans. Dam forma de cornulete,le asezam in tava de copt ,le crestam cu un cutit bine ascutit ici colo, le ungem deasupra cu ou in care punem putina sare,si le presaram cu seminte de in, susan , chimen,…. dupa care dam tava cu cornulete la cuptorul incalzit in prealabil . Se coc la foc potrivit circa 15-20 minute .
Pofta Buna !