Uite ca sarbatorile de iarna ne bat la usa, si cum stiti, nu este casa in care sa nu se pregateasca tot felul de bunatati!!
Prajiturile ocupa un loc destul de important, mesele sunt pline de diferite sortimente de prajituri pregatite in casa.
De obicei eu pregatesc si sortimente de prajituri ce pot fi facute cu cateva zile inainte de Craciun fiindca nu doresc sa ma aglomerez in ultimele zile.
Printre preferate sunt si cornuletele din aluat fraged, avem in site mai multe retete de cornulete, astazi insa am ales sa va prezint varianta cea mai rapida de cornulete fragede cu magiun si nuci.
Faptul ca nu se modeleaza unul cate unul, fac ca aceste cornulete sa fie spornice si usor de pregatit. Sunt fragede, aromate, cu multa umplutura de magiun de prune si nuci prajite.
Mai jos va las inca doua retete de cornulete economice si foarte gustoase!
Cornulete fragede cu magiun si nuci- Ingrediente
- Aluat fraged
- 650 g faina alba
- 250 unt 82% grasime
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 10 g praf de copt
- 20 g zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- un praf de sare
- Umplutura
- 500 g magiun de prune
- 150 g nuci macinate
- Zahar pudra vanilat pentru pudrat deasupra
Aluat fraged pentru cornulete
Faina impreuna cu zaharul, praful de copt si untul rece se pun in cuva robotului de bucatarie si se mixeaza pana compozitia capata un aspect nisipos.
Se adauga apoi galbenusurile de ou, smantana, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie si se mixeaza pana ce se obtine un aluat compact, nelipicios si usor de modelat. Daca cumva aluatul este prea sfaramicios si tare, atunci mai puteti adauga smantana cat aluatul sa devina usor elastic.
Pregatirea aluatului se poate face si manual daca nu aveti robot de bucatarie, Se amesteca cu mainile faina impreuna cu untul rece pana se obtine un aluat nisipos apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat elastic usor de intins.
Dupa ce aluatul a fost pregatit se lasa sa se odihneasca 10 min apoi se intinde in foaie dreptunghiulara din care pot fi facute 2-3 suluri.
Se pune pe lungimea foii un fitil de umplutura din magiun si nuci prajite si maruntite grosier si se ruleaza pana la suprapunerea foii.
Se decupeaza restul de aluat, iar sulul format se portioneaza cu cutitul in mici bucati de 3 cm sau dupa cum doriti.
Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C pentru 30-35 min sau pana devin usor rumene, de preferat sa ramana cat mai albe.
Se scoate tava din cuptor si cat sunt inca calde se pudreaza din belsug cu zahar pudra vanilat.
Se lasa sa se raceasca si se mananca cu mare pofta!!
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Olivia
05/12/2021 at 16:39Multumim pentru retete,sunt minunate si binevenite.
Loredana
12/12/2021 at 09:48Cu drag!!