Cornulete ati mai tot facut, dar va garantez ca astfel de cornulete niciodata nu ati gustat pana acum. E pacat sa nu incercati aceasta reteta de cornulete fragede. Pur si simplu se topesc in gura…. Sunt atat de fragede incat doar la simpla atingere cu buzele se rup…. Le putem umple cu dulceata de fructe , cu magiun de prune, nuca , rahat , fructe confiate …. Indiferent de umplutura cu siguranta veti fi placut surprinsi de aceste cornulete fragede.
Ingrediente :
500 g faina
200 g untura(unt)
1/2 lingurita sare
o lingura zahar
20 g drojdie
100 ml lapte
200 g smantana
4 galbenusuri ou
coaja rasa de la o lamaie
150 g unt (pentru uns aluatul)
Mod de preparare :
In laptele caldut dizolvam drojdia impreuna cu sarea si o lingura de zahar si lasam la dospit aceasta maia. La faina adaugam maiaua dospita, cele patru galbenusuri de ou, smantana, coaja de lamaie, untura si se framanta pana obtinem un aluat elastic si omogen.
Cele 150 g unt se topesc. Aluatul rezultat il impartim in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde sub forma de dreptunghi cat mai subtire,se unge cu untul topit si se presara toata suprafata cu putina faina.
Se ruleaza sub forma de sul si se taie in 10 parti egale (putem taia chiar si 12 bucati dintr-un sul). La fel se procedeaza si cu celelalte 3 bucati de aluat ramase. Lasam bucatelele de aluat taiat, la dospit pentru circa 30 minute. Dupa ce au dospit luam fiecare bucatica si o intindem subtire ca in imagine .
Se pune umplutura dorita la un capat si le rulam, le dam forma de cornulete apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pana se rumenesc usor .
Se lasa un pic la racorit cornuletele, apoi se dau prin zahar pudra.
Comentarii recente
Ruxy
22/11/2013 at 22:35Multumesc din suflet au iesit o minunatie 🙂
ioana
20/11/2014 at 15:26buna, ce smantana ati folosit? smantana groasa sau smantana lichida? pot sa pun iaurt grecesc? nu stau in ro iar aici smantana este din aia groasa, ca si iaurtul, sau smantana pt gatit dar avand consistenta celei pt frisca… va multumesc mult pt raspuns anticipat…vreau sa le.fac cat mai repede
Anca
22/10/2017 at 14:51Bună ziua.Untura, gălbenușele,smântână se pun direct peste faina?eu ce rețeta am mai văzut se frecau untura cu gălbenușele se adaugă smântâna și se punea faina cat cuprinde.Vreau și eu să încerc această rețetă.Va mulțumesc!
Liana Liana
23/10/2017 at 15:09Buna, exact cum scrie in reteta trebuie sa procedati. Spor sa aveti !
Oana Gavrilescu
04/11/2017 at 22:00Foarte , foarte bune, multumesc!!!
Liana Liana
03/12/2017 at 21:17Cu placere .
Lumi
29/12/2017 at 14:54Aluatul se poate pune la frigider 30 de minute la dospit sau la temperatura camerei trebuie sa dospească. Mulțumesc
RENATE
30/12/2020 at 20:54Astăzi am făcut pentru prima oară cornulețele și au ieșit senzaționale.Mulțumesc pentru rețetă.
Loredana
15/01/2021 at 13:22Ne bucuram mult !! :* Cu mare drag !!