1400 gr faina
500 gr untura
30 gr drojdie proaspata
500 ml lapte
2 linguri zahar
1 lingurita sare
4 oua
dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca)
zahar praf
2 plicuri zahar vanilat
Preparare :
Cei 500 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el 30 gr drojdie impreuna cu 2 linguri zahar si 1 lingurita sare. Faina o amestecam cu 500 gr untura , adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, zaharul si sarea si punem cele 4 oua Framantam bine pana obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit aluatul il intindem cam de 1 deget grosime si cu un paharel il decupam. Fiecare bucata decupata pe un pic de faina il intindem cu sucitorul in foita subtire ,punem la un capat umplutura ( eu am folosit rahat si dulceata de prune) il rulam si ii dam forma de cornulet . Asezam cornuletele in tava si le dam la cuptorul incalzit in prealabil ,initial la foc mare pentru aproximativ 5 minute , apoi reducem focul la minim pana devin rozalii. Fierbinti ,cum le scoatem din cuptor tavalim cornuletele in zahar pudra in care punem si 1 plic de zahar vanilat macinat.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Sara & Miki
31/12/2010 at 12:35Petrecere frumoasa la trecerea dintre ani. Sa ai un an mai bun, plin de bucurii si impliniri! La multi ani!
Lia
03/10/2011 at 13:27Leila ,
Eu abia acum am vazut cornuletele astea .Nici nu stii de cand le caut .
La noi in oras se fac la o cofetarie numai pe baza de comanda si costa 35 de lei kg.
Abia astept sa le incerc .
Asta nu e reteta ci comoara !
Multumesc si te pup .
Leila
04/10/2011 at 13:05Oawwww …. 35 de lei /kg ???? Totusi mi se pare ca cer un pret exagerat !!! Asta se numeste jaf la drumul mare !
Sa ai spor Liuta ! 🙂
Lia
28/11/2011 at 14:25Leila ,
Le-am facut !
Au iesit multe si bune.
Nu sunt chiar ca cele pe care le cumpar .Alea sunt tot mici , dar se desfac in foi.E probabil un aluat frantuzesc tras foarte subtire.
Dar e bine ca am incercat reteta ta ,pentru ca mi-am adus aminte de cornuletele copilariei.
Multumesc si te pup .
ankamario
19/03/2012 at 22:02mmmmmmmmmm un deliciu! Maine fac si eu! Multumim pentru reteta!
Anonymous
04/09/2012 at 22:57in loc de 500 grame de untura ce putem pune? Alina
Lia
10/09/2012 at 21:34In loc de untura foloseste margarina sau unt (vei pune cantitatea dubla din acesta)
Anonymous
20/09/2012 at 09:39imi curge dulceata fara din cornulet,? ce nu fac bn
Lory
20/09/2012 at 10:45Ori ai pus prea multa dulceata , ori este prea moale … 🙂 Incearca sa pui mai putina si suceste mai lejer 😉
Maria Dorina
20/09/2012 at 19:08sunteti cele mai tari de cand cautam asa o reteta maine am sa o fac si am sa va spun cum au iesit dar sunt sigura ca sunt fff bune
Anonymous
27/09/2012 at 00:14untura se poate inlocui si cu ulei?
Lia
27/09/2012 at 16:15Se poate dar rezultatul final nu va fi acelasi 🙂
milica
18/01/2013 at 17:38cumparati slaninuta cruda de la macelarie si topiti si va faceti unitura este ff buna si se poate face prajituri lejer