Cornuri bicolore-Cornuri in doua culori .Cum se pregatesc cornurile bicolore. Cornuri bicolore cu rahat. Cele mai bune cornuri bicolore. Cornuri pufoase din aluat dospit
Cornuri bicolore-Ingrediente
Aluat
1kg faina
300ml lapte
50g drojdie
150g zahar
3 oua
200ml ulei
1 pac praf de copt
1 lg cacao
400gr rahat
sare
Sirop
150g zahar
150ml apa
coaja de lamaie
Cornuri bicolore-Mod de preparare
Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o la crescut.
Dupa ce maiaua a crescut, adaugam ouale batute cu restul de zahar si sare, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Toate ingredientele se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita.
Impartim aluatul in doua, o parte o amestecam cu cacao dizolvata in putin lapte.
Aluaturile obtinute le lasam sa creasca.
Dupa ce au crescut le portionam obtinand cate 8 portii din fiecare .
Se mai lasa sa creasca 5-10 min si fiecare bila se intinde in forma de cerc care se taie in 4.
Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu sucitorul ca sa le fixam apoi asezam bucatile de rahat si rulam.
Le mai lasam sa creasca 15 min apoi le coacem la foc potrivit.
Dupa ce le scoatem, le insiropam in siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa.
Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.
Pofta buna!!\
Comentarii recente
Edith
16/05/2008 at 22:13Frumoase, frumoase 😉 Le-am admirat si la Lily, le admir si la tine!
Curajoaselor! Eu nu ma incumet la aluaturi framantate.. 🙁
Andre
25/03/2017 at 21:26Începe cu aluat de paine ca e cel mai simplu;) dacă îți iasă pâinea, poți sa faci ce vrei ?
LORY
17/05/2008 at 00:58Multumesc Edith, incearca ai sa vezi ca iti va reusi …sunt usor de facut si buuuune :)))
Anonymous
27/05/2008 at 17:57Si eu stiu aceasta reteta de la o prietena din maramures. In plus eu le ung cu sirop de zahar si le presar cu nuca de cocos. Le da o savoare deosebita!
Rocsy Ciobanu
14/03/2012 at 19:30Sunt asa frumoase…facea o matusa de-a mea cand eram mica,dar facea cornulete mici..foarte bune!!
Jane Jane
14/03/2012 at 22:48Se merita incercata reteta, pentru ca arata super !! Se poate pune foia alba peste cea maron, altele maron peste albe ! Ne vom amuza !
mary
04/11/2014 at 21:41sint forte bune
Andre
25/03/2017 at 21:24Super, multumesc Lory, mi-au ieșit delicioase. Am ales sa le dau și prin nuca de cocos. Căutăm de ceva vreme reteta?
Flori
06/11/2017 at 19:5050 de grame drojdie uscata e buna?
Loredana
03/12/2017 at 21:34Nuuu! La un kg de faina din cate stiu corespunde undeva la 10 g drojdie uscata .