Cornuri cu gem de gutui. Cornuri din aluat dospit. Cornuri pufoase cu gem. Cum se fac cornurile pufoase cu gem de gutui.
Cornuri cu gem de gutui-Ingrediente
Aluat:
1 kg de faina
3 oua
4 lg miere
400-450 ml lapte
50 g drojdie proaspata
2 plic zahar vanilat
razatura de lamaie
sare
50 ml ulei
un ou pentru uns
Umplutura
gem de gutui
pesmet
nuca macinata
zahar vanilat
(puteti folosi orice umplutura doriti)
Cornuri cu gem de gutui-Mod de preparare
Faina cernuta se aseaza intr-un vas incapator.
Drojdia se dizolva cu putina miere si lapte cald.
Peste faina cernuta presaram sarea, punem ouale batute cu mierea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, drojdia dizolvata si incepem sa framantam adaugand lapte cald putin cate putin pana obtinem un aluat elastic.
Se adauga uleiul si se framanta pana la incorporare.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se portioneaza in bucati potrivite, se rotunjesc si se lasa sa se odihneasca 5-10 min.
Se intinde in foaie rotunda si se portioneaza in triunghiuri potrivit de mari.
La marginea fiecarui triunghi se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de de copt.
Se lasa la crescut dupa care se ung cu ou batut.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 25-30 min sau pana se rumenesc usor.
Se pudreaza cu zahar dupa preferinta.
Comentarii recente
Gem de Gutui - Retete Culinare - Bucataresele Vesele
26/03/2017 at 12:00[…] pana va fi gata gemul de gutui.Obligatoriu trebuie sa facem clatite in ziua in care fierbem gemul de gutui. In cele ce urmeaza am sa scriu cum prepar eu acest gem de gutui. Cele mai bune clatite, […]
POP MONICA
03/05/2017 at 11:43cum se procedeaza cu umplutura?
Loredana
13/05/2017 at 16:21Se amesteca gemul de gutui cu pesmetul(puteti folosi si biscuiti maruntiti) plus nuca macinata 🙂 …apoi se umplu cornurile cu ea.