Ingrediente aluat:
600 g faina,
120 g unt,
120 g untura,
150-200 ml lapte,
30 g zahar,
2 oua,
1 praf sare,
20 g drojdie,
Ingrediente umplutura mac:
200 g mac macinat,
150 g zahar,
150 ml lapte,
50 g stafide,
coaja rasa de la 1 lamaie,
Ingrediente umplutura nuca:
200 g nuca macinata,
150 g zahar,
150 ml lapte,
50 g stafide,
coaja rasa de la 1 lamaie,
3-4 linguri dulceata de caise(piersici),
Alte ingrediente:
1 ou pentru uns cornurile,
Preparare:
Incalzim usor laptele in care dizolvam drojdia si adaugam praful de sare si 30 g zahar.Lasam pana dospeste aceasta maia. Faina se amesteca cu untul si untura, adaugam 2oua si framantam bine acest aluat pana se omogenizeaza.
Aluatul rezultat il vom pune la rece (frigider) pana pregatim umplutura.
Separat atat macul macinat cat si nuca macinata o oparim cu lapte fierbinte, adaugam zaharul la fiecare, coaja de lamaie rasa si stafidele. La umplutura de nuca mai adaugam 3-4 linguri dulceata caise.
Aluatul se intinde pe suprafata de lucru presarata cu putina faina de grosimea unei lame de cutit, dupa care o vom taia in patrate de 10x10cm.
Pe fiecare patrat punem din umplutura le sucim sub forma de cornuri.
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou. Le lasam sa stea circa 30 minute in tava dupa care le ungem cu albus de ou si iar le lasam sa odihneasca 30 minute. In acest timp pornim cuptorul sa fie bine incalzit, dupa care introducem tava in cuptor si coacem cornurile pana se rumenesc frumos si devin marmorate.
Comentarii recente
dian@
10/02/2012 at 19:52ce frumoase sunt!!!..si cu mac, imi plac foarte mult.
Leila
10/02/2012 at 21:19Sunt deosebite 🙂 La fel de bune sunt si cu mac 🙂
Elena Toma
10/02/2012 at 22:57Ar fi greu sa aleg intre cele cu nuca sau mac. Mai bine ma straduiesc sa fac din amandoua ca tare bine mai arata!
Leila
11/02/2012 at 00:32asa e Elena. Ambele variante sunt bune …:*
Anonymous
21/02/2012 at 15:09sunt delicioase; familiei mele ii plac foarte mult; dar as putea inlocui untura cu altceva? unt sau ulei?
eu nu am incercat; m-am gandit sa va intreb mai inyai; multumim pentru reteta; sunteti minunate.
Leila
21/02/2012 at 20:35da folosesti tot unt dar in loc de 120 g untura vei pune 240 g unt
Anonymous
04/09/2012 at 15:29adica,in total ar trebui sa punem 360 de unt?
Lory
04/09/2012 at 18:47Da, daca vrei sa faci cantitatea asta 🙂 ..oricum iti ies multe din ea 🙂
lia
21/02/2012 at 16:13Sant atat de apetisante !!!
pupici
Nico
02/03/2012 at 02:20Mi-a atras atentia reteta datorita denumirii. In traducere ar insemna „cornuri ca la Bratislava sau cornuri de Bratislava”, ceva de genul. Imi place reteta tare mult, vreau sa o incerc de mult, sotul ma tot bate la cap. Dar poate o fac pentru concursul aniversar.
Sper sa nu va suparati de remarca traducerii, dar eu gindesc ca o cultura culinara ar fi bine sa ne-o formam ajutindu-ne unii pe altii. Si aceste cornuri asta sunt: specifice Bratislavei, delicatese de patiserie de care slovacii isi aduc cu drag aminte. Acum se gasesc mai rar pe aici.
Felicitari, reteta este super. Nico
PS: Sper ca v-ati prins, caut o reteta pentru concurs si am gasit-o.:)
Leila
02/03/2012 at 23:22Buna , Nico ! Draga mea te asteptam cu bratele deschise ! Multumim pentru precizari ! 🙂
lucia
02/03/2012 at 19:42cate bucati rezulta din aceasta cantitate de aluat?
Leila
02/03/2012 at 23:16Lucia , depinde cat de mari tai patratelele de aluat. Daca le tai mai mari , vor iesi la numar mai putine , daca le tai mai mici vor iesi mai multe …. Deci e ceva relativ …. Eu le-am taiat de 10×10 si sincer nu mai stiu cate mi-au iesit la numar 🙂
lucia
04/03/2012 at 00:31Le am facut astazi si sunt foarte bune. Mie umplutura cu mac mi a ajuns pt tot aluatul.Am sa fac luni un cozonac mic cu umplutura de nuca.Cornurile le am facut mai mici si am pus mult mac.
Concluzionand, cornuletele sunt excelente.
nu mai spun ca a mancat si sotul care e aproape dusmanul macului.
Leila
04/03/2012 at 20:21Lucia ,trebuia sa faci una din umpluturi doar 🙂 . In reteta am dat si varianta cu nuca cui nu ii e pe plac . Nu m-am facut eu bine inteleasa se pare . Am sa modific sa nu mai existe astfel de erori . Ma bucur ca au fost pe placul vostru ! Sa va fie de bine !
Simona
29/07/2012 at 19:27Cat de bine arata!!
Iulia
04/09/2012 at 14:18La ce temperatura se coc? Si cat timp? Multumesc
liviaoarcea
04/09/2012 at 15:01Va multumim f.mult pentru delicioasele preparate la care ne dati si noua retetele, asa mai stam si noi in bucatarie, va multumim !
Anonymous
02/10/2012 at 15:27Sunt delicioase……tocmai le.am facut,dar cu o mica adaugare,o parte le.am umplut cu mac si o parte cu branza dulce cu stafide 😀 Va multumesc pentru reteta!!!!Corina…
Simona-Emilia Müller
12/04/2013 at 22:17Mie imi este cam frica de aluaturile cu drojdie! Nu-mi prea reusesc!Pare simplu,dar e complicat!Si asa ma necajesc din cauza asta.O sa-mi iau inima in dinti si sa mai probez si de data asta,poate o sa reusesc!
LianaFilipas
12/04/2013 at 23:46Simona, nu trebuie sa iti fie frica, Secretul e ca drojdia sa fie proaspata nu statuta
floriana moraru
11/10/2014 at 11:59o sa incerc si eu , arata foarte bine !
Angela Bogatu
17/05/2016 at 10:28Reteta este una traditionala ungureasca , in Slovacia au trait intotdeauna multi unguri . Cofetaria si patiseria lor era vestita , mult folosita in Ardeal !!
Loredana
26/05/2016 at 16:34Ai dreptate 🙂 Multumim de precizari !!