Ingrediente umplutură:
200g nuci,
50 g piscoturi,
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker,
100ml lapte,
2 linguri zahar,
coaja rasa de la 1/2 lamaie,
Pentru aluat:
300g făină,
25g zahăr,
o jumătate de lingurită cu sare,
1 plic Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker,
150ml apă,
40ml ulei,
1 ou,
1 lingurită Esentă de rom Dr. Oetker.
Pentru decor:
1 ou,
1 lingură Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker.
Preparare:
Pasul 1: Pentru prepararea umpluturii, se măruntesc nucile si piscoturile,se adaugă zahărul vanilinat, zaharul, coaja rasa de lamaie, laptele si se amestecă bine.
Pasul 2: Pentru prepararea aluatului, se amestecă bine într-un vas făina, zahărul, sarea si Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă apa, uleiul, oul si esenta de rom. Se amestecă foarte bine cu o spatulă până la obtinerea unui aluat omogen.
Pasul 3: Aluatul se întinde pe masă de lucru presarata cu putina faina, într-o foaie cu grosimea de 3 mm. Foaia se taie în fâsii de circa 11 cm, apoi din fâsii se taie triunghiuri. Se pune umplutură pe fiecare triunghi, apoi se formează cornuletele. Cornuletele se pun în tava tapetată cu hârtie de copt si se ung cu ou bătut. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit si se coace.
Cuptor electric: 180°C
Cuptor cu aer cald: 160°C
Cuptor cu gaz: treapta 3
Timp de coacere: aproximativ 30 minute
Pasul 4: Cornuletele calde se ornează cu zahăr pudră.
Hoinarind pe vastul internet am ajuns pe site-ul Dr. Oetker Romania; unde mi-a atras atentia o rubrica speciala si anume Campania de Paste . Fiind in febra pregatirilor si avand si materialele necesare am decis sa pregatesc una din retetele propuse…. si asa am ales aceste minunate Cornuri Vanilate…. care sunt pufoase si gustoase si se pregatesc si foarte repede , fapt ce mi-a fost de mare ajutor fiind contra cronometru … Tot citind si rasfoind am observat ca in aceasta campanie promotionala „Primavara cu gust de sarbatoare !” te poti inscrie la Concurs raspunzand la intrebarea „Tu ce prajitura preferi ?” , din dulciurile prezentate la Retete . Te poti numara printre cei 20 de castigatori desemnati prin tragere la sorti ….
Sa aveti spor la prajiturit si bafta la concurs !
Comentarii recente
Beth
16/04/2012 at 14:47Ces croissants sont magnifique, j’aimerais bien en goûter!
Bisous
Lory
22/04/2012 at 19:56Merci Beth :*
Calin Andreea Daniela
17/04/2012 at 10:32arata apetisant!
Lory
22/04/2012 at 19:56Multumim!!:*
Anonymous
17/04/2012 at 22:01Acel plic „Garantul” este de fapt drojdie uscata sau? :)Cate grame contine? Mersi
Cristina
Lory
22/04/2012 at 19:55Garantul este un tip de afanator pentru aluaturi dospite NU e drojdie uscata 🙂
yaya6
21/04/2012 at 09:13ce bine ar merge unul acum la cafea!!!
Lory
22/04/2012 at 19:59Si inca ce merge!!!
Lale
23/04/2012 at 17:28M-ar interesa cite cornuri ti-au iesit?
Multumesc.Pupici
Anonymous
22/05/2012 at 15:52ce rol are garantul ???( daca nu e drojdie) multumesc
Carmen
Lory
23/05/2012 at 01:00Cornurile devin mult mai pufoase .Poti inlocui cu praf de copt
Anonymous
23/05/2012 at 00:46va rog sa imispuneti cu ce se poate inlocui Garantul,pentru ca eu sunt in portugalia si nu am la dispozitie produse romanesti. multumesc
Lory
23/05/2012 at 00:59Eu zic ca in locul garantului poti folosi o lingurita plina de praf de copt 🙂
bercea claudia
17/08/2012 at 09:18CITE CORNURI IES DIN ACEASTA RETETA? VREAU SA FAC MAI MULTE
Leila
17/08/2012 at 12:21Claudia , nu mai tin minte cate cornuri au iesit 🙂 dar au fost suficiente pentru 4 persoane si alti invitati 😉
Anonymous
13/09/2012 at 09:54scuze dar voi cate sit-uri aveti si cate pagini de facebook? ca vad o imagine cu rosu si una cu verde… in rest, retetele voatre sunt magnifice, abia astept sa ma mut acasa si sa incep sa fac din ele, cred ca deja mi-am printat vreo 20… super super si cornuletele vreau sa le fac
andreea
Lory
13/09/2012 at 10:09Andreea avem un singur site ,pe acesta :)…dar avem doua pagini de Fb una de prieteni si una de fani 🙂 cea cu rosu e de prieteni(aici nu mai putem primi prieteni fiindca fb-ul a impus limita de 5000 si noi am ajuns la ea de foarte mult timp ) si cea cu verde e de fani unde te asteptam cu drag daca nu ai facut-o inca .
Te asteptam cu impresii cand vei gati retetele!!