Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Coronita cu carne

coronita-cu-carne-1
Coronita cu carne
Ingrediente aluat:

300g faina,
80g untura(sau 150 g margarina/unt),
1/2 lingurita sare,
1 lingurita zahar,
20 g drojdie,
100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat),
1 ou pentru uns,

Ingrediente umplutura:
300 g carne tocata,
1 bucata ceapa,
200 g amestec de legume(am folosit amestecul de legume congelat de la Casa Taraneasca),
1 ardei gras,
3 rosii,
sare, piper dupa gust,
3 linguri ulei,
100 g ciuperci(proaspete sau de la conserva),
patrunjel verde,
1 ou,

 Preparare:
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta impreuna cu sarea si 1 lingurita zahar. Adaugam aceasta maia la faina pe care am amestecat-o in prealabil cu untura si framantam adaugand cate putin din apa calduta pana obtinem un aluat omogen si elastic. Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura: Calim ceapa si ardeiul gras taiate marunt pe 3 linguri de ulei incins , adaugam 3oo g carne tocata, sare,si calim in continuare pana scade zeama lasata de carne. Adaugam rosiile curatate de pielita si taiata cuburi(putem folosi rosii decojite taiate cuburi din conserva)lasam sa dea cateva clocote si adaugam apa cat sa acopere carnea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc molcom. Cand carnea e fiarta adaugam la final si ciupercile feliate (proaspete sau din conserva), legumele congelate, si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si aceste ingrediente fierte si zeama a scazut complet. Condimentam cu piper macinat , patrunjel verde tocat si eventual cu sare daca mai e nevoie. Dupa ce am condimentat dupa gust lasam la racit compozitia, si punem un ou ca sa se lege.

Intindem aluatul si il punem in tava de pizza sau,pe dosul unei tavi rotunde(am folosi o forma de pizza cu diametrul de 28 cm).Umplutura o punem cu lingura pe marginea aluatului, in mijloc crestam cu un cutit aluatul formand 8 triunghiuri, apoi fiecare triunghi il tragem peste umplutura il presam putin pe partea inferioara de aluat pentru a se lipi.In mijlocul coronitei din surplusul de aluat ramas la intindere am facut cateva rulouri pe care le-am umplut cu cascaval razuit si le-am asezat in mijlocul cercului format.

Ungem aluatul cu galbenusul batut in care punem 1 praf de sare, am presarat deasupra seminte de in sau susan( e optional) si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste frumos(circa 30 minute),depinde de cuptorul fiecaruia. Lasam sa se racoreasca putin dupa ce scoatem de la cuptor si feliem apoi .

Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram