Coronita cu carne
Ingrediente aluat:
300g faina,
80g untura(sau 150 g margarina/unt),
1/2 lingurita sare,
1 lingurita zahar,
20 g drojdie,
100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat),
1 ou pentru uns,
Ingrediente umplutura:
300 g carne tocata,
1 bucata ceapa,
200 g amestec de legume(am folosit amestecul de legume congelat de la Casa Taraneasca),
1 ardei gras,
3 rosii,
sare, piper dupa gust,
3 linguri ulei,
100 g ciuperci(proaspete sau de la conserva),
patrunjel verde,
1 ou,
Preparare:
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta impreuna cu sarea si 1 lingurita zahar. Adaugam aceasta maia la faina pe care am amestecat-o in prealabil cu untura si framantam adaugand cate putin din apa calduta pana obtinem un aluat omogen si elastic. Lasam aluatul la dospit pentru 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura: Calim ceapa si ardeiul gras taiate marunt pe 3 linguri de ulei incins , adaugam 3oo g carne tocata, sare,si calim in continuare pana scade zeama lasata de carne. Adaugam rosiile curatate de pielita si taiata cuburi(putem folosi rosii decojite taiate cuburi din conserva)lasam sa dea cateva clocote si adaugam apa cat sa acopere carnea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc molcom. Cand carnea e fiarta adaugam la final si ciupercile feliate (proaspete sau din conserva), legumele congelate, si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si aceste ingrediente fierte si zeama a scazut complet. Condimentam cu piper macinat , patrunjel verde tocat si eventual cu sare daca mai e nevoie. Dupa ce am condimentat dupa gust lasam la racit compozitia, si punem un ou ca sa se lege.
Intindem aluatul si il punem in tava de pizza sau,pe dosul unei tavi rotunde(am folosi o forma de pizza cu diametrul de 28 cm).Umplutura o punem cu lingura pe marginea aluatului, in mijloc crestam cu un cutit aluatul formand 8 triunghiuri, apoi fiecare triunghi il tragem peste umplutura il presam putin pe partea inferioara de aluat pentru a se lipi.In mijlocul coronitei din surplusul de aluat ramas la intindere am facut cateva rulouri pe care le-am umplut cu cascaval razuit si le-am asezat in mijlocul cercului format.
Ungem aluatul cu galbenusul batut in care punem 1 praf de sare, am presarat deasupra seminte de in sau susan( e optional) si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste frumos(circa 30 minute),depinde de cuptorul fiecaruia. Lasam sa se racoreasca putin dupa ce scoatem de la cuptor si feliem apoi .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Beth
09/03/2012 at 11:08Wow!!! merveilleuse décoration c’est fantastique, bravo!
Bisous
Leila
09/03/2012 at 22:07Merci, Beth!
Vous avez toujours de belles paroles pour nous :)Une agréable soirée à vous !
Lulu
09/03/2012 at 13:21waw,ce frumos arata,cred ca este o nebunie de coronita;felicitari dragelor!!
Leila
09/03/2012 at 22:01Multumim , Lulu ! Este si foarte gustoasa . Fetele mele l-au devorat in aceeasi zi cu mult ketchup :))) Anul acesta trebuie sa fac vreo 10 portii de ketchup daca ajuta Dumnezeu sa se faca rosiile in gradinuta .
yaya6
12/03/2012 at 16:03usor de facut dar de mare efect!!!!
pansy
16/03/2012 at 19:32asta-i o nebunie curata!!!mie imi palce asa,pentru pacatosi!!
Cami
02/04/2012 at 13:13Super, eu anul trecut am facut coronita asta cu umplutura de spanac si feta si am pus ouale colorate de Pasti in mijloc….e de mare efect….anul acesta o sa o fac cu carne….multumim!
mircea
05/04/2012 at 20:26Buna Leila pot sa intreb cat temperatura cuptor? pt ca la mine cuptor elector va multumesc cand o zi vreau fac sper reusesc 🙂
Leila
06/04/2012 at 11:19Buna Mircea, nu am stiu temperatura cuptor caci nu am termometru . Ghideaza-te dupa ochi …..
julia
29/04/2012 at 14:33E foarte buna !!!e a doua oara de cind o fac.Multumim mult
Cristina
21/07/2012 at 22:03Arata foarte bine 🙂 ! Felicitari, trebuie sa incerc reteta
Ra Ghica
27/04/2013 at 20:03Spuneti ceva de amestec de legume. Eu nu stau in Romania, ce este acest amestec? Multumesc!