Cel mai simplu desert posibil de preparat. Aceste cosulete cu dulceata sunt foarte bune cand ai chef de ceva dulce sau esti in criza de timp. Asa am patit si eu mai zilele trecute cand ai mei voiau ceva dulce si eu numai nu aveam chef de facut prajituri. Da, se mai intampla ca si Bucataresele Vesele sa fie fara chef de bucatarit si iata ca am mesterit aceste cosulete de foietaj umplute cu dulceata. Sincer va spun m-au inspirat volovanele umplute ala lui Lory. Alte reteta la fel de rapide ar fi de incercat , cosuletele cu fructe , cosuletele cu pere. Va recomand sa incercati si aceste cosulete cu dulceata, sunt bestiale.
Ingrediente:
1 pachet aluat frantuzesc,
forma rotunda pentru decupat,
dulceata de caise, prune, capsuni, coacaze,
ou pentru uns aluatul(optional)
Preparare :
Aluatul frantuzesc congelat il lasam la dezghetat in frigider dupa care se taie cu o forma rotunda aluatul decongelat. Capacul pentru baza ramane intact, celalalt capacel se taie cu o forma rotunda mai mica lasand o margine de 1 cm.
Se aseaza suprapuse intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou si se coc la foc iute. Dupa ce au racit le umplem cu dulceata dupa pofta inimii.