Imi plac combinatiile de branza si fructe, le prefer sub forma de platouri de branzaturi alaturi de smochine, nuci, fructe uscate, struguri. Sunt delicatese ce trebuie savurate neaparat alaturi de un pahar cu vin alb, roze, rosu sau prosecco.
In urma provocarii venite din partea Delaco de a pregati o reteta cu branza brie, m-am gandit sa pregatesc aceste mici cosulete din foitaj cu smochine si branza brie. Sunt combinatia perfecta, branza brie merge foarte bine cu smochinele si aluatul foitaj. Dupa coacere se stropesc cu miere de albine si se presara cu nuci maruntite.
Recomand sa le incercati, sunt delicioase si se fac atat de usor!!
Mai jos va las doua platouri delicioase pentru mese festive !!
Cosulete cu smochine si branza brie
Cosulete cu smochine si branza brie- Ingrediente
- 400 g aluat foitaj
- 6-7 smochine proaspete
- 125 g branza brie Delaco
- nuci/alune maruntite
- miere de albine
Retete panificatie si patiserie
Cum pregatim cosuletele din foitaj
Pentru aceste delicioase cosulete folosim un aluat foitaj cumparat sau daca puteti sa il pregatiti in casa atunci e si mai bine. Reteta aluatului foitaj/foietaj o gasiti explicata la reteta de Volovan cu ciuperci si piept de pui.
Aluatul de la frigider se presara cu putina faina si se niveleaza usor cu merdeneaua. Se taie in patrate egala cu latura de 7 cm ce se pun in forma de muffins tapetate cu hartiute.
Se aseaza in fiecare cosulet felii de smochine, cubulete de branza brie si nuci maruntite.
Se intrduce tava in cuptorul preincalzit la 210 C pentru 20-25min sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.
Se scoate tava din cuptor, se scot cosuletele din ea, se stropesc cu miere si se presara cu nuci/ alune/ migdale maruntite.
Se lasa sa se raceasca putin si se mananca cu mare pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!