Ingrediente:
400 g faina
250 g unt( sau 200 g untura)
1 plic praf de copt
2 lingurite sare
200 g cascaval
3-4 linguri smantana
cascaval pentru presarat deasupra
un ou pentru uns covrigeii
Mod de preparare:
Faina cu untul se amesteca, se adauga praful de copt, cascavalul ras si sarea.
Se framanta, se adauga 3-4 linguri smantana, atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea moale.
Aluatul se pune la rece pentru 30 de min. Se intinde in foaie cu o grosime de 5 mm, se decupeaza aluatul cu o forma de covrigei ( aluatul ramas de la decupat, se framanta din nou pana la omogenizare si se intinde din nou in foaie ).
Se aseaza covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut in care punem sare si se presara deasupra cascaval ras. Se coc la foc moderat pana se rumenesc usor.
Comentarii recente
Laura Adamache
29/12/2012 at 20:29Fetelor dragi, numai retete una si una aveti voi aici!
Va pup pe amandoua si va doresc un 2013 plin de sanatate, fericire si realizari!!
LoredanaCarp
29/12/2012 at 20:42Laura draga,multumim!! :* Si noi te pupam si iti dorim un An Nou cu sanatate si numai bucurii !!