Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Covrigi Fragezi

Covrigi Fragezi
A sosit si cea doua reteta votata de catre voi … Covrigi Fragezi. Se potrivesc perfect alaturi de O cana cu lapte dimineata sau seara … Va invitam sa ii incercati si sigur veti fi multumiti !

Ingrediente pentru 20 bucati:

500 g faina,
375 ml lapte,
4 linguri zahar,
30 g drojdie,
220 g unt,
1 praf de sare,
1 galbenus pentru glasat,
zahar candel sau zahar brun,

Preparare:
Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc.Incalzim 50 ml lapte cu 1 lingurita de zahar si se dizolva drojdia in el.
Se toarna laptele in adancitura si se presara deasupra un strat subtire de faina de pe margini.Lasam compozitia sa dospeasca cirac 15 minute la loc cald.
Se topesc 50 ml unt intr-un vas se lasa la racit apoi se adauga la aluat,impreuna cu restul de
zahar,sare,si restul de lapte. Se amesteca totul pana se obtine un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de marginile vasului. Se acopera si se mai lasa la dospit 30 minute,apoi se pune vasul la rece timp de 15 minute.
Untul ramas se spumeaza cu mixerul. Presaram suprafata de lucru cu faina,intindem aluatul intr-un dreptunghi subtire si ungem 1/5 din untul spumat pe aluatul intins. Se indoaie aluatul odata,se pune la rece timp de 20 minute apoi se intinde din nou si ungem din nou cu unt. Repetam operatia aceasta de trei ori avand grija sa indoim aluatul dupa ungere in acelasi sens si dupa fiecare ungere lasam sa stea aluatul la rece timp de 20 minute.
Incingem cuptorul ,tapetam tavile cu hartie de copt. Impartim aluatul in 20 de bucati si le modelam sub forma de rulouri subtiri,de circa 40 cm lungime dupa care le rasucim si le dam forma de covrigi(modelati covrigii direct in tava pentru a nu isi pierde forma in timpul transportului de pe masa in tava). Amestecam galbenusul de ou cu 1 lingurita de apa si ungem covrigii,presaram cu zahar candel sau zahar brun si dam la cuptor pentru circa 15 minute,pana capata o nuanta aurie.
Deoarece este un aluat mai greu de preparat va recomand sa faceti o cantitate dubla. O parte o folositi si o parte o puteti congela pentru urmatoarea portie de covrigi.

Covrigii se pot savura alaturi de o cana cu lapte !


Va sugeram si alte retete care se preteaza bine alaturi de lapte :

Sa aveti pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram