Ingredientele enumerate la acest Cozonac bicolor cu rahat va sunt suficiente pentru 2 sucituri de cozonac. Este foarte aspectuoasa si arata foarte bine pe masa la orice ocazie. Cozonacul umplut cu rahat este unul din cozonacii preferati de noi. Sper ca aceasta reteta sa fie si pe placul vostru. O sugestie as face daca imi permiteti, daca nu va place rahatul puteti sa il inlocuiti cu stafide sau cu miez de nuca prajit sau chiar si cu fructe confiate.
Ingrediente Cozonac bicolor cu rahat:
1kg faina,
300 ml lapte,
250 g unt topit,
1 lingurita sare,
200 g zahar,
1 coaja de lamaie razuita,
4 plicuri zahar vanilat,
4 oua,
50 g drojdie proaspata,
2 linguri cacao,
400 g rahat taiat cubulete
Preparare Cozonac bicolor cu rahat:
Incalzim laptele si in 100 ml dizolvam sarea si 1 lingura de zahar si drojdia. In faina pusa in vas facem un cuib si turnam laptele in care am dizolvat drojdia si amestecam cu putina faina apoi lasam la dospit.
Dupa ce a dospit aceasta maia adaugam restul de zahar , coaja de lamaie razuita, ouale, zaharul vanilat, untul topit si restul de lapte si incepem sa framantam pana aluatul se dezlipeste de mana sau de marginea vasului.
Aluatul rezultat se imparte in doua si intr-o jumatate punem 2 linguri cu cacao apoi framantam bine. Se presara deasupra cele doua jumatati cu putina faina, se pun in vase separate, se acopera si le lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce au dospit se rastoarna pe suprafata de lucru presarata cu faina se imparte fiecare aluat in doua parti egale astfel vom avea 2 parti albe si 2 parti negre. Intindem o parte alba peste care presaram rahat taiat cubulete, intindem la aceeasi marime si o parte neagra pe care o suprapunem peste cea alba, presaram si deasupra acesteia rahat si incepem sa rulam.
Procedam la fel si cu celelate parti ramase. asezam suciturile in formele de cozonac tapetate cu hartie de copt si le lasam sa dospeasca timp de 15 minute pana cuptorul il incalzim.
Se ung deasupra cu galbenus de ou apoi dam formele la cuptor initial le vom coacem la foc mare, dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana se rumeneste frumos(facem proba cu scobitoarea).Se scoate din cuptor dupa ce e copt, se scoate din forma se acopera cu prosop curat si deasupra acoperim cu o punga de plastic si din nou cu prosop. Lasam astfel impachetat sa raceasca dupa care se poate felia si servi !
[amd-yrecipe-recipe:108]
Pofta buna !
Comentarii recente
Adela Contiu
03/05/2013 at 15:33ma apuc de facut sper sa-mi iese la fel de buni ca si ” iepurasi din aluat de cozonac „