Aceasta reteta de Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs este cea de-a doua din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Este un cozonac deosebit de pufos cu crema de cacao. Dca inca nu ati incercat acest cozonac anul acesta sa nu il ratati. Cei care l-au pregatit au fost foarte multumiti si il pregatesc in fiecare an de Craciun si Paste.
Ingrediente aluat Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs
1000 g faina
200 g zahar
1 praf de sare
50 g drojdie
650 ml lapte
4 galbenusuri de ou
1 ou pentru uns
5 linguri de unt topit
coaja rasa de la 1 lamaie
Alte retete cu cozonaci gasiti dand clic pe titlurile din imaginile de mai jos
Imagini cu Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs din anii precedenti.
Crema pentru Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs
500 g zahar
500 g unt
3 plicuri zahar vanilat
8 linguri cacao
Preparare Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs
Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 200 g zahar si 50 g drojdie. Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem 1kg faina adaugam maiaua dospita si cele 4 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen. In acest moment adaugam cele 5 linguri de unt topit si continuam framantatul pana untul topit se lucreaza bine in aluat. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Preparare crema – Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs
Cat timp dospeste aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 500 g unt tinut la temperatura camerei se freaca spuma cu 500 g zahar, cele 3 plicuri de vanilie si cele 8 linguri cacao.
Aluatul dospit se pune pe masa de lucru presarata cu faina si se lucreaza putin dupa care se imparte in 6 parti egale.
Fiecare parte se intinde si se unge cu aceasta crema, fiecare bucata, se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite.
Impletiturile le asezam in forma de cozonac tapetata cu hartiede copt si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul pentru a fi cald si ungeti cozonacii cu galbenus de ou.
Se coc la 180 grade Celsius cu ventilatie pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc (circa 15 minute), apoi le scoatem cu grija, indepartam hartia de copt si le lasam acoperite cu un prosop si le punem in punga pana racesc complet.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!
Alte retete cu Cozonaci.
Pofta Buna !!!!!
Comentarii recente
yaya6
22/11/2010 at 16:35ce pofta de cozonac …..felicitari,arata super
Sara & Miki
22/11/2010 at 20:26Miroase a Craciun… pupici!
maria mihalache
22/11/2010 at 20:58Cat de frumos arata, ce frumos l-ai impletit.
Gabriela
24/11/2010 at 00:12wow ce bine arata,abia astept sa fac si eu de Craciun!mama ce poooftaa!inghit in sec,tare as fi vrut si eu o feliuta de cozonac!yammy!pupik,o seara buna!
Andreea Alina
24/11/2010 at 14:52maaaama cat de bine arata.. mi s-a facut o pofta…
Anonymous
22/04/2011 at 22:33uau,,ce bun
Adriana
28/12/2011 at 00:42Am facut cozonacul de Craciun. A iesit delicioooooos! A avut asa de mare succes incat sotul meu m-a rugat sa mai fac si de Revelion. :))) Multumim pentru retetele minunate! :*
Anonymous
28/12/2011 at 17:39se lasa la crescut dupa ce se framanta>?
Leila
29/12/2011 at 09:18Adriana, sa va fie de bine ! Ne bucuram ca a fost pe placul vostru . Sarbatori Fericite si un An Nou fericit sa aveti !
Leila
29/12/2011 at 09:23Da ,se lasa la dospit .
jani
09/04/2012 at 20:51ce faina ai avut? numai 5 lg de rama, eu pun 1 pachet,arata bine ,am sa fac si eu ” modelul „tau
Anonymous
16/04/2012 at 16:38felicitari!!!!!am facut cozonacul,de paste…e minunata reteta ba pot supune ca le-am dat pe spate ,pe prietenele mele cu cozonacul asta…multumim ca inca mai sunt oameni mari cu ideei minunate!!!
Anonymous
21/09/2012 at 20:37E ok daca daca inlocuies Rama cu un altfel de unt?
Lory
22/09/2012 at 10:22Da , e ok ! 🙂
disqus_CzIr6fPYwO
17/12/2012 at 20:57se poate pune in crema si nuca?
Cristina Benchea
29/03/2013 at 21:49Multumesc din suflet pentru reteta!Am facut astazi si au iesit mari si pufosi!!!Eu sunt catolica si duminica e Pastele!!!VA PUP !!!!
LoredanaCarp
30/03/2013 at 00:26Cristina ne bucuram ca reteta noastra ti-a fost de ajutor 🙂 Iti dorim Paste fericit!! :*
LianaFilipas
12/04/2013 at 23:50Ana Maria , am folosit formele mari 🙂
Diana
24/11/2013 at 23:34as dori sa stiu daca a incercat cineva reteta … mi se pare cam mare cantitatea de lapte! daca l-ati facut poate reveniti cu mici sfaturi! As dori sa il incerc si eu!
Nicoleta
25/03/2015 at 22:03Se poate folosi unt in loc de Rama Maestro ?