Aluat
faina 1kg
zahar 200gr
galbenusuri 6 buc
razatura de lamaie,
esenta de rom,vanilie
o lingurita de sare
lapte 400ml
o nuca de unt
o lg plina de smantana
o nuca mai mare de drojdie
ulei 100 ml
Crema
6 albusuri
25 gr cacao
50 gr nuca de cocos
150 gr zahar
esenta rom si vanilie
nuci si alune prajite
stafide
rahat
un galbenus pentru uns deasupra
un galbenus pentru uns deasupra
Mod e preparare-Cozonac
Se face o maia din 200gr de faina drojdia omogenizata cu 2 linguri de zahar si lapte cald. cat sa obtinem un aluat cu o consistenta moale. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, sarea, galbenusurile batute bine cu zaharul, esentele, smantana si untul iar la sfarsit laptele cald. Se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar ,,besicute” pe aluat. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.
Intre timp preparam crema:batem bine albusurile cu zahar adaugam cacao, nuca de cocos esentele ,stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut ptr.30min in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45-50min la foc potrivit(timpul si temperatura e in functie de cuptorul fiecaruia)
Comentarii recente
Bucataria-Paradis
26/04/2008 at 21:47ce frumos model de cozonacel ai prestat.Felicitari!
pentru ca cboxul nu va merge Leila&Lory,va doresc Paste Fericit,alaturi de cei dragi ai vostri!Sarbatori Fericite!
LORY
27/04/2008 at 14:24Multumesc Paradis
Sarbatori fericite si tie
adry
28/04/2008 at 23:26Lory, minunat cozonac! Sper ca am inteles bine (din fotografii) cum i-ai dat forma asta interesanta!
Fetelor sunteti grozave1 cate bunatati ati facut!
LORY
29/04/2008 at 00:05adry multumim !!!
ma bucur ca ti-a placut forma cozonacilor mei ….e foarte usor de facut…sper ca pozele te-au ajutat