Flancuri cu citrice din aluat foietaj si crema de vanilie. Cum se prepara flancurile cu citrice. Cele mai bune flancuri din aluat foietaj.
Flancuri cu citrice-Ingrediente
un pachet aluat foitaj
Crema
1,3 l lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
esenta de vanilie
sare
Decor
portocale si greapefruit
Flancuri cu citrice-Mod de preparare
Se amesteca faina cu ouale, zaharul si 300ml de lapte,restul de lapte se pune la fiert apoi se rastoarna peste compozitie si se fierbe pana se ingroasa. Se raceste inainte de a fi folosita.
Dupa ce aluatul s-a decongelat, se taie cu ajutorul unui cutit ferbinte in dreptunghiuri cu laturile de 5cm respectiv 8 cm si fasii de 2cm pe 8cm. Se aseaza fasiile peste dreptunghiuri si se coc la foc mare pana se rumenesc.
Se lasa sa se raceasca apoi se traseaza cu ajutorul posului cu sprit un model din crema si se decoreaza cu felii de portocale si greapefruit.
Comentarii recente
maria mihalache
16/02/2011 at 18:40Ce bune trebuie sa fie.
Lory
17/02/2011 at 01:11Maria au disparut imediat 🙂
Multumesc :*