De ceva vreme ma tot pregatesc sa fac aceasta Focaccia cu Mozzarella. In sfarsit, intr-un final am reusit sa o pregatesc si chiar imi pare rau ca nu am preparat-o mai repede. Cu proxima ocazie am sa pregatesc mai multe bucati, sa ne ajunga la toti pe saturate.
Aluatul obtinut a fost unul super pufos, iar combinatia de mozzarella si amestecul de unt cu cozi de ceapa verde si usturoi a fost bestiala. La urmatoarea tura voi adauga si putin muschiulet afumat taiat cuburi marunte.
O alta varianta de focaccia gasit mai jos in imagine daca dati clic pe titlul din imagine.
Daca va place Mozzarella va recomandam sa rasfoiti Retetele noastre cu Mozzarella! Le gasiti daca dati clic pe Retete cu mozzarella
Dar sa vedem de ce avem nevoie pentru acest Focaccia cu Mozzarella?
Focaccia cu Mozzarella – Ingrediente
Aluat
250 g faina alba
30 g zahar
1/2 lingurita sare
10 g drojdie proaspata
1 ou
130 ml lapte
40 ml unt topit
Alte ingrediente – Focaccia cu Mozzarella
200g – 250g Mozzarella Fresca – Delaco
2 linguri unt la temperatura camerei
1/2 lingurita sare
1 lingurita usturoi pisat
2 linguri cozi de ceapa verde taiata
1 galbenus de ou pentru uns aluatul
Focaccia cu Mozzarella – Preparare
Aluat
Intr-un vas adaugam faina, oul si untul topit. Laptele se incalzeste usor si dizolvam in el sarea, zaharul si drojdia. Se adauga laptele la faina si restul de ingrediente si se amesteca.
Se lucreaza putin aluatul obtinut pana la omogenizare si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Preparare compozitie de unt si Mozzarella
Intr-un vas punem 2 linguri de unt moale la care adaugam, sarea, cozile de ceapa si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Mozzarella se taie felii.
Aluatul dospit se rastoarna pe hartia de copt pusa in tava in care urmeaza sa o coacem si o intindem prin presare cu mana sub forma de cerc cu o grosime de aproximativ 1,5-2cm.
Cu un cutit cu lama bine ascutita crestam suprafata aluatului intins ca in imaginea de mai jos.
Se lasa la dospit inca circa 10 minute dupa care, deasupra aluatului crestat punem compozitia de unt si o intindem uniform in asa fel incat sa patrunda si intre crestaturi.
Ungem suprafata cu galbenus de ou si in crestaturi punem feliile de mozzarella taiate. Deasupra se presara putin piper negru proaspat macinat.
Tava se pune in cuptorul preincalzit si Focaccia cu Mozzarella se coace la 200 grade Celsius, program cu Aer Cald ( la acest program se pot coace pe 2 nivele deodata asa ca puteti coace 2 bucati de focaccia!)
Va dorim Pofta Buna si spor la gatit!!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!