Ingrediente
aluat
faina neagra 500 gr
drojdie 25 gr
apa calduta 250 ml
50 ml ulei masline
sare 1/2 lingurita
zahar 1 lg
umplutura si decor
masline fara samburi 100 gr
ceapa rosie 2 buc
cascaval ras 150gr
rozmarin 2 crengute
50 ml ulei masline
rosii cherry
Aceasta reteta nu am luat-o de undeva anume…m-am inspirat din mai multe locuri rezultatul fiind acesta .Asa ca cer intelegere din partea expertelor in acest preparat 🙂
Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,peste ia am turnat drojdia dizolvata cu zaharul si putin cate putin apa calduta.Aluatul rezultat l-am framantat cu uleiul de masline.Dupa ce a stat 30 min la crescut l-am impartit in doua .Prima bucata am intins-o in tava unsa cu ulei de masline peste care am adaugat umplutura formata din bucati de masline cascaval ras si rondele de ceapa rosie.A doua bucata am intins-o usor si am asezat-o peste umplutura .Deasupra am asezat rondele de ceapa ,bucati de masline ,rosii si rozmarin si am stropit cu ulei de masline .
Se lasa 10 min la crescut dupa care se tine la cuptor 30 min .Se serveste rece
Comentarii recente
Jacktels Kochbuch
14/05/2009 at 17:02Hallo Lory,
Minunatä Rezetä si minunat Resultat.
Intrebare: ce Typ de Fäinä este ?
Stä fäinä neagrä , da aia neagrä care o cunosc eu este inchisä tare la Culoare si prea grea. Este poate un fel de Semi ??
Salutäri Jacob
codeus
14/05/2009 at 18:30Fetelor v-am facut o reclama in Jibou… am dat adresa blogului la mai multe fete ca le-am zis ca tre sa vada cu ochii lor nu are farmec sa scriu eu retetele pt ele.
Lory
14/05/2009 at 20:18Jacob dupa cum ai vazut pe pachet scrie faina neagra…sincer mai inchisa la culoare ca asta nu am vazut dar e posibil sa fie o semi…
sa lucrat bine cu ia a crescut frumos si repede
Multumesc de apreciere
Lory
Lory
14/05/2009 at 20:27Codeus multumim mult…ne bucuram ca-ti plac retetele noastre
Te asteptam cu drag de fiecare data
O seara buna,
Lory
alison
14/05/2009 at 21:50lory,ti-a iesit o minunatie de focaccia!ador aceasta mincare,deja ma gindesc la ea…
Lory
14/05/2009 at 23:26Alison si mie mi-a placut mult…data viitoare am sa ma inspir de la tine (la umplutura ma refer)
pupice