Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun.
Pentru patru suluri am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
un pachet aluat foietaj(800gr)
umplutura de nuca
150gr nuca macinata
50gr ciocolata
25gr unt(margarina)
esenta rom
umplututa de gem
gem de caise(sau de care doriti) 5 lg
2 lg pesmet(il folositi doar daca gemul este mai subtire)
un ou(optional)
Mod de preparare
Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel:am topit ciocolata la microunde apoi am adaugat untul dupa care am turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care am pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.Daca o faceti de post atunci renuntati la ou .Ungeti eventual cu un sirop de zahar concentrat sau un pic de miere.Sau o puteti lasa asa simpla
Se pot folosi diverse umpluturi dupa preferinta.
Cei ce il prepara de post nu il mai ung cu ou pe deasupra , iar la umplutura de nuca inlocuiesc untul cu margarina .
Comentarii recente
Melianda
21/01/2009 at 20:24Leila , Lory aveti un premiu la mine, va astept!
MONONOKE KITCHEN
22/01/2009 at 12:52Arata foarte bine, imi ploua in gura! Va invit sa ridicati niste premii de la mine cu proxima ocazie!
disqus_LPUtYET9vi
29/03/2013 at 16:35nu stiu cum sunt perfecte pentru postu pastelui dak au ou si unt.plus foiletaj mai mult k sigur au unt….