Foitaj umplut cu bucati de ananas
Cea mai simpla si rapida reteta de dulce este acest Foitaj umplut cu bucati de ananas. In momentul in care vi se anunta musafiri va recomand sa il testati sigur va fi vedeta. Foitajul se poate umple si cu alte fructe de sezon. Eu am avut la indemana bucatele de ananas din conserva si in maxim 30 de minute am fost gata cu prajitureala. Sa vedem de ce avem nevoie.
Va recomandam sa rasfoiti si alte retete interesante la sectiunea Retete SunFood.
Ingrediente Foitaj umplut cu bucati de ananas
800 g foi Foitaj
1 conserva de Ananas bucati – Sun Food
zahar pudra
Preparare Foitaj umplut cu bucati de ananas
Foile de foitaj se lasa la decongelat la rece sau la temperatura camerei daca e urgenta mare. Decupam foaia de foitaj cu o forma rotunda mai mare si fiecare bucata se imparte in patru. Pe laterale se fac crestaturi cu cutitul, pe mijloc punem bucatelele de ananas si partile laterale se pliaza peste fructe presans usor partea de jos al aluatului ( vezi imaginilie de mai jos! )
Foitaj umplut cu bucati de ananas
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se pun in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Cand sunt frumos rumenite se scot si se lasa putin la racit dupa care se presara cu zahar pudra. Nu-i asa cat de simplu se poate pregati ceva bun ?
Sa aveti spor la bucatarit!
Nota : Stiu ca vin caldurile, dar pe bune, merita sa porniti cuptorul sa pregatiti acasa voi aceste foitaje. Se pot umple cu diferite umpluturi nu doar cu fructe, cu branza sarata, cu carnaciori.