Fursecuri cu unt si vanilie
Dragilor, astazi va rasfat cu cele mai fragede fursecuri cu unt si vanilie pe care le-am facut pana acum. Pe langa faptul ca sunt atat de fragede de ti se topesc in gura mai sunt si foarte aspectoase si asta datorita sucitorului primit de la Tomvalk.ro .Prietenii nostri, produc si comercializeaza cele mai faine sucitoare care le-am vazut pana acum!!
Sunt din lemn, gravate in foarte multe modele, unele mai frumoase ca altele de iti vine sa le ei pe toate acasa.
Sincer, mi-a cam trebuit ceva timp sa ma hotatrasc ce model sa imi aleg , asa ca am ales acest model foarte frumos ce se preteaza foarte bine pentru fursecurile servite la cafea si nu numai !!
Mai jos gasiti reteta simpla dar delicioasa a acestor fursecuri cu unt si vanilie ce a pornit de la reteta de baza ce am primit-o o data cu sucitorul.
Vreti sa faceti un cadou interesant de Dragobete sau Martisor ?…asta ar fi o idee buna !!
FURSECURI CU UNT SI VANILIE – INGREDIENTE
Aluat
200g unt 82 % grasime
400 g faina alba
100 g zahar pudra
1/ 2 baton vanilie sau esenta de vanilie
1 ou
un praf de sare
Glazura
50 g ciocolata alba
50 ml frisca lichida
un strop colorant rosu
FURSECURI CU UNT SI VANILIE – MOD DE PREPARARE
Untul la temperature camerei se mixeaza cu zaharul pudra, sarea si semintele din batonul de vanilie, pana devine spumat . Se adauga oul si se continua mixarea pana la incorporare. La final se adauga faina si se mixeaza pan ace aluatul devine sfaramicios. Adunam cu mana aluatul pana obtinem un aluat compact si omogen.
Impartim aluatul in doua si il intindem cu merdeneaua intre doua foi de copt in strat uniform de 3-4 mm. Indepartam una din foile de hartie, pudram aluatul cu putina faina apoi trecem pe deasupra aluatului cu merdeneaua cu model, imprimand aluatul uniform.
Decupam aluatul in fursecuri de diferite forme, le transferam in tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in frigider pentru 20 de min.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C, functia ventilatie si coacem fursecurile timp de 14 min.
Se scoate tava din cuptor si se aseaza fursecurile pe un gratar, la racit.
Pentru glazura de ciocolata se topeste pe baie de apa ciocolata impreuna cu frisca lichida si colorantul.
Se lasa sa se raceasca inainte de a umple fursecurile cu ea.
Pofta Buna!!