Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi Spirale Umplute

Gogosi Spirale UmpluteGogosi Spirale Umplute

Niciodata nu spunem nu, cand este vorba de Gogosi. De data aceasta comanda a fost ca gogosile sa fie umplute cu dulceata si asa a luat nastere aceasta reteta cu Gogosi Spirale Umplute. Puteti folosi orice dulceata sau gem pentru a le umple.  Vedeti si varianta simpla de Gogosi Spirale.

Ingrediente Gogosi Spirale Umplute :

700 g faina
35 g drojdie proaspata
250 ml lapte
25 ml Rom (puteti folosi esenta de rom daca nu aveti Rom)
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
1 praf de sare
4 oua
80 g unt topit
dulceata

Preparare Gogosi Spirale Umplute :
Incalzim 100 ml lapte la care adaugam 1 praf de sare si 1 lingura zahar. Dizolvam in laptele caldut drojdia. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem o adancitura in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia, apoi amestecam cu putina faina si lasam aceasta maia la dospit.

Dupa ce a dospit maiaua adaugam restul de zahar, zaharul vanilat, ouale, romul, coaja rasa de lamaie si inca 150 ml lapte. Framantam si la final adaugam si cei 80 g unt topit pana se incorporeaza si lasam aluatul rezultat la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si intindem aluatul in foaie de grosimea degetului.

La margine punem dulceata, pliem aluatul peste, taiem dupa care luam fitilul rezultat de mijloc si rasucim capetele.

Gogosi Spirale UmpluteLe punem deoparte si le lasam sa mai dospeasca 10 minute. Intre timp punem ulei la incins si apoi prajim spiralele umplute.  Se scot Gogosile Spirale Umplute  pe servetele de hartie dupa care le presaram cu zahar pudra.
Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Laura S.

    08/01/2014 at 14:13

    Minunate acesti „Gogosi spirala”!
    Chiar astazi in drum spre casa, mi-a venit o pofta de gogosi.Dar cum mai am ceva din fursecurile de craciun, am zis ca mai amin cu pofta.Si ute acum dau de gogosile tale spiralate….o jeeeeeeee, se pare ca este c-am greu de aminat :-)))
    Multumiri pentru reteta si poze!
    Reteta o iau cu mine si o sa o pun in practica cit de curind.
    Sa va fie de bine si mult spor si in acest an, care sa va aduca „SANATATE si BUCURII”!

  • Simona Albu

    17/06/2014 at 10:41

    Buna ziua! Pentru aceste gogosi as putea folosi si drojdie uscata, si daca da cam cat? Nu am in casa drojdie proaspata si nici posibilitatea sa ies sa cumpar momentan 🙂 multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram