Iepurasi de Pasti din aluata de cozonac!!
Stau tare bine pe masa de Pasti alaturi de cozonac, pasca, oua rosii si alte bunatati.
Nu mai spun ca incanta privirea si papilele gustative atat celor mari cat si celor mici.
Ai mei copii nu mai sunt chiar atat de mici 🙂 dar cand i-au vazut au fost tare incantati de ei.
Asa ca vi-i recomand si voua sa va impodobiti cu ei masa de Pasti!!
Iepurasi de Pasti- Ingrediente
Aluat de cozonac
1kg faina tip 000
230g zahar
5 galbenusuri
olingurita de sare,
500 ml lapte
50 g drojdie proaspata
70 ml ulei
o lg razatura de lamaie,
o lg razatura de portocala,
1 fiola esenta vanilie(2ml)
Umplutura
un amestec de fructe confiate(papaya, ananas, merisoare, caise)
un galbenus de ou pentru uns deasupra.
Mod de preparare-Iepurasi de Pasti
Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald.
Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale.
Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, galbenusurile batute bine cu sarea, zaharul, esenta iar la sfarsit laptele cald.
Se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica.
Se adauga uleiul si se mai framanta pana ce apar „besicute” pe aluat.
Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 9 bucati, pe 8 dintre ele le intindem in fasii dreptunghiulare pe care punem fructele confiate, rulam si formam sului. Apoi le dam forma iepurasului din imagine.
Din restul de aluat formam codita si capul iepurasului.
Lasam cam 10 min sa creasca apoi ungem cu galbenus de ou si introducem tava la cuptor (preincalzit) 180 grade C pentru 25 min cu aproximatie .
Sunt gata cand sunt rumeniti frumos deasupra.