Ptr blat avem nevoie de urmatoarele :
200 gr rama
300 gr zahar
300 gr faina
6 oua
rama topit ptr. a unge forma
si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele)
Ptr. ornat
1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de
lamaie sa nu se intareasca repede
160 gr zahar praf
Coloranti alimentari ptr. a colora pasta de zahar.
Avem nevoie si de o forma in care coacem outele si iepurasii dar daca nu aveti se pot decupa cu forme speciale.
Preparare:
Se freaca spuma 200 g rama cu 300 g zahar, se adauga ouale si se continua amestecarea pana se omogenizeaza si apoi treptat adaugam faina cu care o amestecam bine.
Forma o ungem bine cu rama topita si presaram peste un pic de gris.Se pune aluatul in forme si se coace la foc mic.
Pt. ornat :
Se bate bine 160 gr zahar praf cu un albus de ou si adaugam 3-4 picaturi zeama de lamaie sa nu se intareasca repede . Se poate imparti cantitatea rezultata in mai multe parti si putem adauga la ele diferite culori de coloranti alimentari. Cu pasta astfel colorata ornam figurinele dupa imaginatia fiecaruia .
Mentiuni:
Dupa ce au copt ii scoatem din forme ii lasam la racit si incepem sa-i ornam dupa imaginatia fiecaruia.