Ingrediente aluat Inimioare umplute:
600 g faina,
1 1/2 lingurite sare,
1 ou,
100 g iaurt,
300 ml lapte,
1 lingura zahar,
30 g drojdie proaspata,
1 ou pentru uns,
Ingrediente umplutura Inimioare umplute:
150 g unt,
1 lingurita sare,
1 ou,
100 g branza topita,
100 g cascaval,
sunca, pastrama, kaizer,carnati,…
puteti adauga si verdeturi cum ar fi marar verde, patrunjel,
Preparare aluat Inimioare umplute:
Dizolvam in 300 ml lapte caldut, 1/2 lingurita sare, 1 lingura zahar si 30 g drojdie. Faina o punem intr-un vas, adaugam inca 1 lingurita sare, oul intreg, 100 gr iaurt si laptele in care am dizolvat drojdia. Framantam bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului(daca avem masina de paine treaba e mai usoara caci puneti doar ingredientele si dati la programul de framantat si dospit!),presaram deasupra cu putina faina, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Preparare Umplutura Inimioare umplute:
In timpul cat bilele de aluat dospesc din nou ne ocupam de umplutura. Iata ce trebuie sa facem , cei 150 g unt il spumam cu 1 lingurita sare adaugam la el 100 g branza topita,100 g cascaval ras fin,si sunca taiata cubulete(puteti adauga si pastrama, si carnati, ce aveti la indemana). Amestecam cu o lingura pentru a se omogeniza totul si ne ocupam mai departe de aluatul ce intre timp a crescut.
Formare inimi :
Aluatul dospit il rasturnam pe o suprafata de lucru presarata cu putina faina si il impartim in 12 bucati egale. Formam 12 bile si le lasam din nou la dospit pentru circa 10-15 minute.
Presaram cu faina suprafata de lucru, luam o bila de aluat dospit si il intindem sub forma unui oval avand grosimea unei lame de cutit. Ungem fiecare forma intinsa cu umplutura si o rulam,formand astfel o bagheta. Capetele baghetei le rulam inca putin sa capete o forma lunguiata, apoi despicam bagheta in doua in asa fel incat intr-o parte a baghetei sa lasam circa 2cm aluat netaiat. Partile taiate le rasucim acum spre interior, asezam apoi inimioarele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit pentru 30 minute. In acest timp pornim cuptorul pentru a fi incalzit. Ungem fiecare inimioara cu ou deasupra si le coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Adela Zilahi
22/02/2012 at 14:24Hmmm ce bunatate! Am sa notez reteta! Pupic!
fantezie in bucatarie
22/02/2012 at 17:35mmmm ce deliciu!!!mie imi plac genul asta de placintele,de fapt le ador!!!
Adi Dima
22/02/2012 at 17:45Felicitari pt dezvaluiri, dar citeodata parca iti vine sa pastrezi rezultatele retetelor ca ornament , nu sa le maninci..
catkitchen
22/02/2012 at 18:43Ce frumoase sunt !!!
Beth
22/02/2012 at 19:36Ils sont super jolie en plus en forme de coeur une vrai delicie!
Alice
23/02/2012 at 00:53O ce faina arata…si buneee, bune
Leila
23/02/2012 at 14:32Multumesc fetelor ! ador sa fac tot felul de aluaturi dospite 🙂 , de fapt cred ca sunt „maniaca” :)))) as prepara non stop asa ceva . Pacat ca eu nu le degust doar din priviri . Dar si asa sunt multumita cand vad ca familiei ii place . O zi superba sa aveti ! :*
Andreea-Elena C.
02/03/2012 at 18:44superbe inimioarele
Leila
02/03/2012 at 23:17Sunt foarte frumoase si le recomand sa le incercati si cu umplutura dulce 🙂
just me
02/06/2012 at 11:25Cu branza dulce si stafide ar merge oare?
just me
02/06/2012 at 11:26Oare merg umplute cu branza dulce si stafide?
Leila
03/06/2012 at 12:05Just me, merg umplute atat cu umplutura dulce cat si cu umplutura sarata . Nu vad de ce nu ar merge si varianta propusa de tine 🙂 Sa ai spor !