Cea de-a cincea reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro
Ingrediente:
1 kg faina alba
un praf de sare
coaja de la o lamaie
4 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
2 maini de zahar
1 buc de drojdie proaspata (30 gr)
lapte
1 mana de ulei
100 gr margarina Rama Maestro
nuca macinata,nuca cocos, sau zahar cu scortisoara
Preparare:
Se pune faina intr-un vas mai adanc si se face o gaura in el. Intr-un pic de lapte caldut desfacem drojdia, punem praful de sare, zaharul vanilat si-l punem in faina in cuibul format si amestecam cu putina faina si obtinem astfel plamadeala care o lasam sa dospeasca.
Dupa ce a dospit punem galbenusurile, zaharul,100 gr Rama Maestro , coaja de lamaie si inca un pic de lapte caldut pana obtinem o coca mai moale , sa nu fie foarte vartoasa si incepem sa framantam. Inainte de a termina de framantat adaug si 1 mana de ulei cu care mai framant un pic pana apare prima besica in aluat. Il las la dospit.
Dupa ce aluatul a dospit il pun pe masa, il adun un pic, nu il las labartat , si taiem din el fasii late cam de un deget si jumate. Aceste fasii se ruleaza pe bucatile de cocean de porumb pe care in prealabil le-am uns cu ulei si le lasam asa sa mai stea cam 15 minute. Dupa cele 15 minute ungem cu ulei aluatul rulat pe cocean si il tavalim prin nuca macinata amestecata cu zahar, sau prin nuca de cocos amestecat cu zahar sau zahar amestecat cu scortisoara.
Atentie o parte sa nu o tavaliti prin nuca deoarece cand il puneti in tava si apoi in cuptor la copt nuca si zaharul se ard si se innegreste. In loc de ulei la uns aluatul rulat mai putem folosi lapte amestecat cu zahar si apoi dat prin nuca (eu am ales varianta cu uleiul e mai comod )
Dupa ce le-am tavalit prin una din variantele enumerate mai sus, le asezam in tava unsa cu ulei si o dam la cuptor. Cand sunt coapte le scoatem si extragem betele din kurtos ,le punem pe un prosop, le acoperim cu un altul si mai punem deasupra o bucata de nailon si iar un prosop deasupra si asa le lasam pana racesc.
Pofta buna !
Comentarii recente
Mary
10/12/2010 at 10:45Complimenti buoni ripieni!
Lia
10/12/2010 at 14:56Acuma ma duc sa fac rost de coceni.
Faina reteta.
Am salvat-o.
Spor la treaba si :
Sarbatori fericite !
mariette
10/12/2010 at 15:25imi place…au ieit tare fain!
yaya6
10/12/2010 at 18:26mmm ce pofta mi-ai facut de colacii astia buni,faini tare de tot,felicitari si un sfarsit de saptamana excelent
mirela
11/12/2010 at 14:07Sunt un deliciu,,,,as manca non stop.
Iulia
13/12/2010 at 12:57Eu una sunt fana retete unguresti!
Arata foarte bine colaceii tai si cu siguranta sunt deliciosi!
Maria
15/12/2010 at 11:07Vai, deci sunt prizoniera :-))) Eu nu mai ies de pe blogul asta :-)) Am o pofta de colaceii astia de imi vine sa las serviciu si sa ma duc acasa 😛 Mai iau pe drum niste drojdie si niste Rama, ca le-am terminat in weekend, iar diseara pun-te pe facut colacei! Da, gata, am facut planul de bataie 🙂
Rocsy Ciobanu
21/04/2012 at 16:33Imi plac la nebunieeee!!sunt super!
Anonymous
12/09/2012 at 11:40sotului meu i-au placut foarte mult cand am fost in romania si as dori sa i le fac,dar nu inteleg coceanul care parte din porumb este sau cu ce as putea inlocui.multumesc anticipat si va urez mult succes in ceea ce faceti!!!luminita
Lia
14/09/2012 at 23:09Luminita, noi ii zicem cocean Mai exact este tija mai subtire de la planta porumb dupa ce a copt … Sper sa fi explicat bine 🙂 dar daca nu ai asa ceva la indemana poti sa le rulezi si pe alte lemnute ….
Mona
25/07/2013 at 09:07Sunt foarte bune! Se pot umple cu diferite creme sau frisca.
Monica
04/01/2016 at 22:53Ce cantitate de lapte se pune?