Multi au auzit si mancat aceste Langose in Baile Felix si au fost foarte incatati de aceste placinte. Iata acum in cele ce urmeaza va prezentam reteta lor. Va garantam ca sunt mai bune decat cele pe care le-ati mancat in diferite statiuni si puteti cu curaj sa le incercati la voi acasa. Din cantitatile date mai jos in reteta mie mi-au iesit 7 bucati. Va recomand sa coaceti doar cate mancati. Dupa ce racesc nu mai sunt la fel de bune. Aluatul il puteti pastra la rece timp de o zi, doua.
Ingrediente Langose cu Cartofi:
650 gr faina
30 gr drojdie proaspata
350 ml lapte
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
1 lingura ulei
250 gr cartofi
Preparare Langose cu cartofi :
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert taiati cubulete. Cei 30 gr drojdie il dizolvam in 350 ml lapte caldut impreuna cu 1 lingurita zahar si 2 lingurite sare. Cartofii dupa ce au fiert ii zdrobim cat mai marunt , ii adaugam la 650 gr faina si mai adaugam 1 lingura ulei si framantam bine adaugand laptele in care am dizolvat drojdia , zaharul si sarea. Dupa ce aluatul s-a omogenizat il lasam la dospit pentru circa 45 minute .
Dupa ce aluatul a dospit cu mana unsa cu ulei rupem bucati din aluat cat luam odat in palma il facem ca un bulgare si il punem pe suprafata de lucru unde lasam sa mai dospeasca 10 minute (mie mi-au iesit 10 bucati langose). Luam un bulgaras de aluat si cu mana unsa de ulei il tragem de margini pana se intinde ca o clatita ( puteti sa il intindeti mai subtire sau mai groase , dupa preferintele fiecaruia) apoi se coace in ulei abundent (uleiul sa fie fierbinte) cat sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Se scot langosele pe servete de hartie sa se scurga uleiul .
Langosele se pot unge cu mujdei de usturoi , smantana si deasupra se presara cu telemea sau cascaval ras. O alta combinatie care e foarte gustoasa pentru langose ar fi smantana, telemea rasa si se presara cu marar verde tocat .
Comentarii recente
alinutzika
17/09/2011 at 16:28ce bune trebuie sa fie! Merita incercate! Pup
krisztina
04/09/2012 at 12:35Am facut si eu si au iesit foarte gustoase!
Lia
25/02/2016 at 17:09Cate langose ti-au iesit dupa reteta respectiva?Multumesc .
Sebastian
28/09/2012 at 12:56yumii:*
Sebastian
28/09/2012 at 12:56papa bun
Andreea T
24/02/2016 at 22:01Am mancat intradevar la Oradea prima oara, dar m-am hotarat intr-o z,i sa fac si eu acasa, insa fara cartofi in aluat! Au iesit delicioase!
Rebeca
18/05/2018 at 10:18Am facut si eu langosele….au iesit super bune….multumesc de reteta
Am s-o mai folosesc 😊
Liana Liana
22/11/2018 at 21:48Felicitari. Ma bucur ca au fost pe placul vostru !
Crina Simon
22/10/2020 at 20:38Au iesit minunat!
Liana Liana
01/11/2020 at 21:06Super!