unt 100g
zahar 100g
oua 2 buc
faina 280 g
bicarbonat 1/2 lingurita
vanilina
300g gem de prune
– se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul
– se adauga treptat ouale
– se incorporeaza faina cu compozitia obtinuta
– se amesteca repede pentru a nu se incalzi
– se lasa la rece pana se intareste.
– se intinde aluatul in tava in grosime de 2 cm
– se coace pe jumatate
– se unge suprafata cu gem
– se decoreaza cu gratar sau aluat ras
– decorul de gratar se unge cu ou
– se coace la foc bun
Cea decorata cu aluat ras se pudreaza…….dupa cum se vede eu am uitat sa o mai ung cu ou…dar va asigur ca a fost foarte buna si asa 🙂
Comentarii recente
criss
10/12/2008 at 22:57Ma omorati voi..cu atatea bunatati…
In fiecare zi mananc exotic, numai cand vizitez site-urile prietenelor mele gospodine.
Tot imi promit ca o sa ma apuc si eu serios de gatit minunatii din astea, dar nu am gasit inca timpul necesar.
Oricum, de sarbatori am sa fac retetele mele preferate de tort…si am sa va avertizez sa le incercati. Cu alte cuvinte..va dau de lucru…ca tot nu aveti timp sa respirati.
Va pupik si succes in activitate.
Cristiana.
Lory
11/12/2008 at 20:35Buna Criss,ma bucur ca-ti plac retetele noastre
abia satept sa vad ce bunatati pregatesti
Si noi te pupam si te mai asteptam cu drag
Lory si Leila