De foarte mult timp am in plan sa pregatesc aceasta reteta de merdenele cu telemea de vaca , asa ca atunci cand am primit provocarea de la Delaco Fan Branza de a pregati o reteta cu telemea de vaca, gandul m-a dus direct la ele.
In mare stiam cu se pregatesc dar totusi am cautat o reteta cu care sa nu dau gres. Reteta Laurei mi-a facut cu ochiul asa ca am pregatit aluatul asa cum l-a descris ea, insa umplutura am pregatit-o dupa gustul meu . Am folosit telemeaua de vaca, de la Delaco, o telemea potrivit de sarata, cu o textura foarte cremoasa atunci cand este maruntita. Am optat sa o las simpla fara adaosuri insa voi puteti adauga pe langa ou si marar tocat sau codite de ceapa verde.
Merdenele cu telemea de vaca
Ingrediente pentru 6 bucati
Aluat
250 g faina alba
150 ml apa rece
un praf de sare
o lingurita otet alb
100 g unt 82%grasime
Umplutura
300 g telemea de vaca, in saramura – Delaco
un ou
seminte de susan negru pentru decor(optional)
Merdenele cu telemea de vaca– Mod de preparare
Faina amestecata cu sarea se pune intr-un vas incapator. Se adauga otetul, apa rece si se framanata pana se obtine un aluat omogen nelipicios.
Aluatul astfel obtinut se imparte in 6 bucati, cam de 70 g fiecare.
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul intr-o foaie cu laturile cam de 15-17cm si se unge cu un strat uniform de unt la temperature camerei.
Foaia unsa cu unt se pliaza in trei formand un dreptunghi mai lung.
Acest dreptunghi se pliaza apoi in patru asa ca in imagine.
Bucatile de aluat, se aseaza pe o farfurie unsa cu ulei, se acopera cu o folie de plastic si se tin la rece timp de o ora si jumatate .
Se scot din frigider si cu ajutorul sucitorului se intind fiecare intr-o foaie, mijlocul lasandu-l un pic mai grosut.
Se aseaza umplutura de branza pregatita din telemea maruntita amestecata cu ou( mai puteti pune in umplutura si marar verde sau codite de ceapa verde) si se pliaza sub forma de plic.
Merdenelele cu telemea de vaca se aseaza cu partea pliata in jos, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la 220 grade C, timp de 20-23 min.
Sunt gata cand au crescut si s-au rumenit frumos. Se lasa sa se racoreasca inainte de a fi consumate.
Se pot consuma atat calde cat si reci !!
Sa aveti spor si pofta!!
Comentarii recente
olivia
27/06/2018 at 11:26Oricine are pofta la asemenea bunatati.Mai trebuie si spor la pregatit,dar merita tot efortul.
Loredana
02/07/2018 at 12:32Chiar merita !!
Oana
13/01/2022 at 17:50Delicioaseeeeee 😍🥰 acum am scos prima tura din cuptor 😂am facut dintr un kg de faina eu 😅
Loredana
16/01/2022 at 16:07Ma bucur ca v-au placut!!